Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σίλβιο: “Θα μηνύσω το… κράτος”

Ο Σίλβιο δείχνει τα.. δόντια του! Τώρα ψεύτικα είναι αληθινά είναι μάλλον δεν φαίνεται να πτοούν τους ιταλούς. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντεπιτέθηκε στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Ρούµπιγκεϊτ. Δήλωσε αηδιασμένος ενώ δεν δίστασε να πει ότι θα μηνύσει και το… κράτος! Τι λέει σήμερα ο ιταλικός τύπος.
Στην πιο σουρεαλιστική φάση του µπήκε το σκάνδαλο Ρούµπιγκεϊτ στην Ιταλία, µε τον πρωθυπουργό της χώρας να απειλεί ότι θα… µηνύσει το κράτος ως απάντηση στην ενέργεια των εισαγγελέων του Μιλάνου να ζητήσουν την άµεση παραποµπή του σε δίκη µε τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της εκµετάλλευσης εκπόρνευσης ανηλίκου.
 
Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις που στοιχειοθετούν τις κατηγορίες για παραποµπή σε δίκη χωρίς να υπάρξει η ανάγκη προκαταρκτικής εξέτασης. «Πρόκειται για γελοίες διαδικασίες, για κατηγορίες χωρίς καµία απολύτως βάση», ήταν η άµεση αντίδραση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πρωθυπουργικό µέγαρο. «Αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν τον νόµο, είναι εναντίον της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε δηλώνοντας αηδιασµένος.
 
Έμφανως εκνευρισμένος, ο ιταλός πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύµα που θυσιάζεται για το καλό της χώρας του: «Είµαι ένας πλούσιος κύριος που θα µπορούσε να κάνει τη ζωή που ήθελε για την υπόλοιπη ζωή του αλλά θυσιάζοµαι», είπε αναφέροντας ως απόδειξη της θυσίας του το γεγονός ότι του λείπει ένα δόντι και δεν προλαβαίνει να πάει στον οδοντίατρο!
 
Αποδίδοντας τα ροζ σκάνδαλα σε διεθνή κέντρα που πετούν λάσπη στην Ιταλία και κατηγορώντας τα µέσα ενηµέρωσης για δυσφήµιση, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναρωτήθηκε ποιος πληρώνει για όλες αυτές τις δραστηριότητες: «Κανένας δεν πληρώνει, ή µάλλον θα πληρώσει το κράτος γιατί εγώ θα µηνύσω το κράτος», διαβεβαίωσε χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί ακριβώς.
 
Οι εισαγγελείς του Μιλάνου πάντως φαίνονται αποφασισµένοι να συνεχίσουν την έρευνά τους. Χθες έγινε γνωστό ότι θα καλέσουν εκ νέου τη Ρούµπι, τη µαροκινή χορεύτρια και πέτρα του σκανδάλου που φέρεται να συµµετείχε στα πάρτι του Μπερλουσκόνι όταν ήταν ανήλικη, καθώς κρίνεται ύποπτη για ψευδή κατάθεση. Η δικαστής Κριστίνα Ντι Τσένσο θα αποφασίσει µέσα στην εβδοµάδα εάν θα κάνει δεκτό το αίτηµα των εισαγγελέων.
 
Τα σημερινά πρωτοσέλιδα του ιταλικού τύπου κάνουν λόγο για ένα Σίλβιο που έχασε κάθε μέτρο στις χθεσινές τους δηλώσεις. “Εμφανίστηκε σαν μαινόμενος ταύρος και απειλούσε ότι θα μηνύσει το κράτος. Μα αυτός είναι το κράτος αν το δει κανείς καλά. Τι θα κάνει δηλαδή; Θα μηνύσει τον ίδιο του τον εαυτό”, σχολιάζουν οι ιταλικές εφημερίδες.

 
 
Εξίσου αποφασισµένες µε τους εισαγγελείς φαίνονται οι γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραµµή των κινητοποιήσεων κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συνεχίσουν τη διαµαρτυρία τους. Μετά τη διαδήλωση της περασµένης Κυριακής, η γυναικεία οργάνωση «Ελευθερία και ∆ικαιοσύνη» ανανεώνει το ραντεβού στους δρόµους για τις 13 Φεβρουαρίου προκειµένου να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.
 
«∆εν πρόκειται για πολιτική κινητοποίηση, είναι ένα αυθόρµητο κίνηµα γυναικών», επισήµανε η 35χρονη ποιήτρια Ελίζα Νταβόλιο. Το µέγεθος της κινητοποίησης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Νταβόλιο συνέταξε ένα µανιφέστο ενόψει της διαδήλωσης της προσεχούς Κυριακής το οποίο µέσα σε λίγες ηµέρες συγκέντρωσε τον αριθµό ρεκόρ των 50.000 υπογραφών.
 
Στη διαδήλωση έχουν δηλώσει ότι θα συµµετάσχουν ακόµη και γυναίκες που ψηφίζουν το κόµµα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι διοργανώτριες εξηγούν πάντως ότι δεν πρόκειται για κινητοποίηση εναντίον των συνοδών πολυτελείας.
 
Αλλωστε το Κίνηµα για την υπεράσπιση των δικαιωµάτων των ιερόδουλων, επικεφαλής του οποίου είναι η παλιά ιερόδουλος Κάρλα Κόρσο, θα δώσει το«παρών» στο ραντεβού της Κυριακής.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε