Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σημεία των καιρών : Θησαυρίζουν επενδύοντας στην καταστροφή των υπολοίπων

Σημεία των καιρών : Θησαυρίζουν επενδύοντας στην καταστροφή των υπολοίπων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2011 | 13:44
Πρώτη δημοσίευση: 07.01.2011 | 13:07

Η νέα επενδυτική μανία ονομάζεται ''ομόλογα φυσικών καταστροφών'' και σαν τρελλοί οι επενδυτές διεθνώς προσπαθούν να αυγατίσουν τα κέρδη τους ποντάροντας σε φυσικές καταστροφές αγοράζοντας αντίστοιχα ομόλογα αντί για μετοχές.
 
 

Τα ομόλογα φυσικών καταστροφών πρωτοκυκλοφόρησαν στη δεκαετία του 1990, και μόλις πέρσυ η αποτίμηση της έκδοσης τους ξεπέρασε τα 5 δισ. δολαρών, φτάνοντας έτσι στο σύνολο της κυκλοφορίας τους τα 14 δισ. Δολάρια.
 
Στις αρχές του 2010, το συνταξιοδοτικό ταμείο New Zealand Superannuation Fund της Νέας Ζηλανδίας επένδυσε 250 εκατ. δολάρια σε ένα hedge fund που επικεντρώνεται σε ομόλογα φυσικών καταστροφών, ενώ στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εμφανίστηκε ένα καινούργιο αντίστοιχο αμοιβαίο κεφάλαιο της Citadel.
 
''Μπορεί όλα τα άλλα hedge fund να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην άντληση κεφαλαίων μετά την κατάρρευση της Lehman, αλλά αυτά που επενδύουν σε ομόλογα φυσικών καταστροφών έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία'' σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Swiss Re Capital Markets, του μεγαλύτερου αναδόχου ομολόγων φυσικών καταστροφών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο