Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Σιωπή" για τα εκρηκτικά κοντά στο σπίτι του Χριστόφια

`Σιωπή` για τα εκρηκτικά κοντά στο σπίτι του Χριστόφια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.12.2012 | 23:57
Πρώτη δημοσίευση: 29.12.2012 | 23:49

Η κυπριακή κυβέρνηση απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη δήλωση αναφορικά με τον εντοπισμό τριών κιλών εκρηκτικής ύλης TNΤ και ενός πυροκροτητή σε πολύ κοντινή απόσταση από την εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια στο χωριό Κελλάκι της Λεμεσού.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν κρυμμένα και σύμφωνα με τις εξετάσεις ήταν σε άριστη κατάσταση.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο τα εκρηκτικά ενδέχεται να χρησιμοποιούνταν για πιθανή εγκληματική ενέργεια εναντίον της εξοχικής κατοικίας του προέδρου Χριστόφια , είπε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις που εντοπίζονται εκρηκτικές ύλες.

Ο πρώην πυροτεχνουργός της Αστυνομίας Αντώνης Σιακαλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, ανέφερε ότι η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που ανευρέθηκε είναι αρκετή για να καταστρέψει ένα συνηθισμένο όχημα, αλλά όχι ένα θωρακισμένο όπως αυτό του Προέδρου. Όμως, είπε, θα ήταν δυνατό να το εκτροχιάσει και να προκληθεί ατύχημα.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν λατομεία, στα οποία γίνεται χρήση εκρηκτικών και παρατηρείται παράνομη μετακίνηση δυναμίτιδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήθελαν να τινάξουν στον αέρα το σπίτι του Χριστόφια;

   Διαδώστε αυτό το άρθρο