Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σκάνδαλο Ταπί: Έρευνα στο σπίτι της Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι

Σκάνδαλο Ταπί: Έρευνα στο σπίτι της Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2013 | 14:43

Άνδρες της οικονομικής αστυνομίας ερευνούν το διαμέρισμα που διατηρεί στο Παρίσι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η έρευνα γίνεται στο περιθώριο της υπόθεσης Ταπί.

Τις έρευνες στο σπίτι της επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Ίβ Ρεπικέ. «Οι έρευνες αυτές αναζητούν την αλήθεια και θα συμβάλουν στην απαλλαγή από κάθε ποινική ευθύνη της πελάτισσάς μου», είπε ο δικηγόρος της Κριστίν Λαγκάρντ.

Η εμπλοκή της Κριστίν Λαγκάρντ στο σκάνδαλο Ταπί «κρατά» από το 2008, όταν ως υπουργός Οικονομικών φέρεται να είχε εγκρίνει διακανονισμό ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε την πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas.

Ο Ταπί υποστήριζε ότι η πρώην κρατική τράπεζα τον είχε εξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas. Είχε χάσει τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο προσωπικός του φίλος Νικολά Σαρκοζί.

Τον Αύγουστο του 2011 ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντ ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR), του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να διαλευκανθεί ο ρόλος της στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκάνδαλο Λαγκάρντ: Έψαξαν τα σπίτια του Ταπί και στενού της συνεργάτη

Γίνεται να είναι επικεφαλής στο ΔΝΤ και να κάθεται και στο σκαμνί;

Έρευνα για κατάχρηση δημοσίου χρήματος κατά της Λαγκάρντ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο