Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σκηνές φρίκης με ακρωτηριασμένα πτώματα σε δρόμους της Συρίας

Σκηνές φρίκης με ακρωτηριασμένα πτώματα σε δρόμους της Συρίας

Με δεδομένα τα εμπόδια για τα ΜΜΕ στη Συρία, δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα ή μη των βίντεο ή των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτά.

Κάτοικοι της πόλης-φάντασμα Ντούμα ανακάλυψαν ακρωτηριασμένα πτώματα και αναζητούσαν, ανάμεσα σε σορούς σκουπιδιών, ανθρώπινα μέλη που έκοψαν άνδρες των ταγμάτων θανάτου που σάρωσαν τις συνοικίες όπου κατοικούν ακτιβιστές οι οποίοι εναντιώνονται στο καθεστώς, μετά την εκδίωξη των ανταρτών από τον τακτικό στρατό, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.

Βίντεο τα οποία μαγνητοσκόπησαν χθες αντίπαλοι του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην πόλη, περίπου 15 χλμ. βόρεια της Δαμασκού καταγράφουν σκηνές φρίκης σε σπίτια στα οποία εισέβαλαν μέλη των Σαμπίχα, των φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών ομάδων, μετά τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού το σαββατοκύριακο, που ανάγκασαν τους αντάρτες να φύγουν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, αναφερόμενο σε μια επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Ντούμα, σκιαγράφησε μια εντελώς διαφορετική εικόνα, χωρίς να κάνει καμιά αναφορά σε θανάτους. Ανέφερε ότι κρίσιμες υποδομές έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές και ότι πολλοί πολίτες της Ντούμα έφυγαν προς την επαρχία για να σωθούν από την “τρομοκρατία”.

“Ο υπουργός Υγείας Ουάελ αλ Χάλκι τόνισε ότι το υπουργείο και η διεύθυνση υγείας της επαρχίας της Δαμασκού εργάζονται εντατικά για να επαναφέρουν σε λειτουργία το Νοσοκομείο της Ντούμα ώστε να παρέχει ξανά ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες στη Ντούμα και τα προάστιά της αφού (. . .) υπέστη δολιοφθορά από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες”, μετέδωσε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το 90% των κατοίκων της πόλης την έχουν εγκαταλείψει.

Το SANA μετέδωσε φωτογραφίες καλοντυμένων αξιωματούχων που περπατούσαν σε συγυρισμένους δρόμους· αντίθετα το βίντεο των ακτιβιστών καταγράφει φρικιαστικές σκηνές.

“Είναι κομμάτια των παιδιών μας αυτά που βγάζουμε από τους σκουπιδοτενεκέδες. Βρήκαμε αυτά τα ανθρώπινα μέλη, αλλά ψάχνουμε και άλλα. Αυτά είναι καμένα ανθρώπινα μέλη”, λέει στο βίντεο ένας άνδρας που έψαχνε έναν αναποδογυρισμένο κάδο. “Αυτά είναι ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα”, πρόσθεσε. Απεικονίζονται σε ένα δεύτερο βίντεο πτώματα σε αποσύνθεση σε λίμνες αίματος σε σκοτεινούς διαδρόμους, με τα πρόσωπα καλυμμένα από μύγες.

Ένα ακόμα βίντεο απεικονίζει κομμάτια σάρκας, που σύμφωνα με ακτιβιστές είναι κομμένα γεννητικά όργανα. “Υπήρχαν κι άλλα εδώ χθες”, λέει ένας άνδρας που φοράει πλαστικά γάντια. “Όμως τα πήραν τα σκυλιά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ από τη Συρία – Σκληρά πλάνα που αποκαλύπτουν τη φρίκη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε