Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκληρές μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Μιζράτα

Οι εξεγερμένοι μάχονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις, για τον έλεγχο στο αεροδρόμιο της πόλης και στο γειτονικό του κτήριο ‘Αεροπορικών σπουδών’, την ώρα που τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έκαναν πολλούς βομβαρδισμούς στ’ανατολικά της Μιζράτα.

    “Ακούμε, διαρκώς, τα πυρά βαρέος πυροβολικού, όπως και των ρουκετών που εκτοξεύονται”, δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Μιζουράτα, που μη έχοντας περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε απλά ότι, “το ΝΑΤΟ βομβάρδισε γιά πολλή ώρα στ’ ανατολικά της πόλης”.

    Εξ άλλου, στην Τρίπολη η κρατική τηλεόραση αλ Τζαμαχιρίγια μετέδωσε σήμερα ότι “στη Μιζουράτα μία ομάδα των εξεγερμένων κατέθεσε τον οπλισμό της και παραδόθηκε” στις κυβερνητικές δυνάμεις. “Αργότερα, οι παραδοθέντες θα κάνουν δημόσιες ομολογίες”.

    -Οι εξεγερμένοι στη διάρκεια του σαββατοκύριακου έχουν κάνει απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο περίπου χίλιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μιζουράτα, ύστερα από τις πολυήμερες πολύ σκληρές μάχες εκεί.

Μετά τον έναν ολόκληρο μήνα, πλέον, που κάνει βομβαρδισμούς στη Λιβύη, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι, “τις τελευταίες λίγες ημέρες τα αεροπλάνα του έπληξαν και κατέστρεψαν : 16 αποθήκες με πολεμοφόδια, 20 αποθήκες γιά στρατιωτικά οχήματα, πέντε άρματα μάχης και, τέλος, 9 θωρακισμένα οχήματα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε