Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σκληρές μάχες σε Σύρτη και Μπάνι Ουαλίντ

Σκληρές μάχες σε Σύρτη και Μπάνι Ουαλίντ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.09.2011 | 17:25
Πρώτη δημοσίευση: 18.09.2011 | 17:17

Με αμείωτη σφοδρότητα συνεχίζονται οι μάχες στο μέτωπο της Σύρτης, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, αλλά και στο Μπάνι Ουαλίντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.

Στο Μπάνι Ουαλίντ, 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με μαχητές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, οι άνδρες του Καντάφι εκτοξεύουν πυραύλους Γκραντ εναντίον των θέσεών τους και τουλάχιστον επτά από αυτούς έχουν σκοτωθεί το τελευταίο διήμερο.

Στη Σύρτη οι εξεγερμένοι αντιμετωπίζουν ισχυρή αντίσταση αλλά υποστηρίζουν ότι έχουν καταφέρει να προωθηθούν. "Μας επιτίθενται με ρουκέτες αλλά απαντούμε και κερδίζουμε έδαφος", είπε ένας από τους διοικητές τους, ο Μουστάφα μπεν Νταρντάφ.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου τουλάχιστον 12 άρματα και ανοιχτά φορτηγά με αντιεροπορικές συστοιχίες, στα οποία επιβαίνουν εκατοντάδες άνδρες, έχουν πάρει θέση στο ανατολικό μέτωπο της Σύρτης.

Ένας στρατιωτικός αξιωματούχος του νέου καθεστώτος, ο Αχμάντ Μπάνι, υποστήριξε εξάλλου ότι η κατάληψη του Μπάνι Ουαλίντ και της Σύρτης είναι θέμα "λίγων ημερών". Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε από την Τρίπολη ο Μπάνι διαβεβαίωσε ότι "σε μερικές ημέρες η κατάσταση θα αλλάξει πλήρως στη Σύρτη και το Μπάνι Ουαλίντ, που θα τεθούν υπό τον έλεγχό μας". Διευκρίνισε εξάλλου ότι στο Μπάνι Ουαλίντ το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην επίθεσή τους οι εξεγερμένοι είναι η φυσική γεωγραφία της όασης και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι σκοπευτές που εμποδίζουν τη γρήγορη κατάληψη της περιοχής.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο