Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σκοτώνουν εν ψυχρώ οι δυνάμεις του Άσαντ – 44 οι νεκροί σε διάστημα λίγων ωρών!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Συρία, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ χρησιμοποιούν, για ακόμη μια μέρα, πραγματικά πυρά κατά των διαδηλωτών. 34 οι νεκροί μόνο στην πόλη Χάμα, 44 σε όλη τη χώρα!

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην πόλη Χάμα, στην κεντρική Συρία και οι δυνάμεις της τάξης πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τη διαδήλωση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άνθρωποι.

«Υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις κάτοικοι δήλωσαν πως οι δυνάμεις ασφαλείας, περιλαμβανομένων ελεύθερων σκοπευτών, άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών στην παλιά συνοικία και στη γειτονική πλατεία Άσι της Χάμα.

Επικαλούμενο πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι 67 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Χάμα. Ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από την πλευρά της η επίσημη συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι στη Χάμα σκοτώθηκαν “τρεις δολιοφθορείς, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε συμπλοκές με την αστυνομία την ώρα που έκαναν επίθεση σε κυβερνητικό κτίριο, στο οποίο έβαλαν φωτιά”.

Πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλωτών χρησιμοποιούν οι συριακές δυνάμεις και στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με κατοίκους, την ώρα που συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της χώρας παρά την εκστρατεία καταστολής τους από τον στρατό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν οκτώ νεκροί στην πόλη. Άλλοι 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ραστάν, στη δυτική επαρχία Χομς.

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιούν πορεία στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, σε ορισμένα προάστια της Δαμασκού, στην κεντρική πόλη Χομς και στην προαναφερθείσα Χάμα, στις πόλεις Μαντάγια και Ζαμπαντάνι, δυτικά της Δαμασκού και κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, και στη νότια Κοιλάδα Χαουράν, όπου διάφορες πόλεις και χωριά έχουν περικυκλωθεί από άρματα μάχης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κατοίκους πολλών συνοικιών της Δαμασκού και της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, διαδίκτυο δεν λειτουργούσε το πρωί της Παρασκευής στη συριακή πρωτεύουσα, αλλά ούτε και στη Λαττάκεια, τη μεγάλη παραλιακή πόλη της χώρας.

Σύμφωνα με τον Αμπντελραχμάν, οι διαδηλώσεις της Παρασκευής είναι οι πιο σημαντικές που έχουν γίνει από τότε που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στις 15 Μαρτίου. Από τότε, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.100.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη 15 άμαχοι νεκροί στη Συρία – Αντιπολίτευση: «Άσαντ, παραιτήσου»

Οι σαδιστές του Άσαντ βασάνισαν 13χρονο… «αντάρτη» – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ βίντεο!

Συρία: Τρεις πολίτες νεκροί στα περίχωρα της Χομς

11 νεκροί από επιθέσεις των δυνάμεων Άσαντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε