Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σκοτώνουν γυναικόπαιδα στο Χαλέπι της Συρίας!

Σκοτώνουν γυναικόπαιδα στο Χαλέπι της Συρίας!

Δεκαπέντε νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά είναι ο απολογισμός των βομβαρδισμών απο τον συριακό στρατό, σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στη Συρία. Ο στρατός βομβάρδισε το Χαλέπι και άλλες περιοχές του βόρειου τμήματος της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο για 15 νεκρούς, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Κοντά στη Δαμασκό, οι τακτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην Μουανταμίγια αλ Σαμ και άρχισαν να «βάζουν φωτιά σε σπίτια και εμπορικά καταστήματα», ενώ οι σοροί τριών ανδρών που έπεσαν θύματα συνοπτικών εκτελέσεων βρέθηκαν στην πόλη, σύμφωνα με την ίδια Οργάνωση.

Στο Χαλέπι, πολλές συνοικίες βομβαρδίστηκαν ενώ ξέσπασαν νέες μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και τις τακτικές δυνάμεις στη συνοικία όπου μια Γιαπωνέζα δημοσιογράφος, η Μίκα Γιαμαμότο, σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις.

Στην μητρόπολη αυτή, όπου εδώ και ένα μήνα διεξάγεται μια μάχη που θεωρείται κρίσιμη για τα δύο στρατόπεδα, εννιά πολίτες σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, ένα αγόρι εννιά ετών και ένα κορίτσι πέντε ετών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο τηλεφωνικά ο συνταγματάρχης Άμπντελ Τζαμπάρ αλ Οκάιντι δήλωσε πως οι αντάρτες ελέγχουν σχεδόν τα δυο τρίτα της πόλης. «Ελέγχουμε πλέον πάνω από το 60% της πόλης του Χαλεπιού. Κάθε μέρα παίρνουμε τον έλεγχο και άλλων συνοικιών», υποστήριξε.

Οι βόμβες των δυνάμεων του καθεστώτος σκότωσαν έναν άνδρα κι ένα παιδί στην Μάρεα.Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε οτι πιο κοντά στην πρωτεύουσα βρέθηκαν τα πτώματα 6 ανδρών, μερικές ώρες μετά την απαγωγή τους σε ένα τέμενος, ενώ τα πτώματά τους έφεραν σημάδια βασανιστηρίων. Στην συνοικία Καμπούν, στο μεταξύ, βρέθηκαν 12 σοροί, ανάμεσά τους και δύο παιδιών.

Διαβάστε

Βίντεο σοκ: Η νεκρή γιαπωνέζα δημοσιογράφος που έπεσε στο καθήκον στην Συρία

Ο συριακός στρατός σκότωσε Γιαπωνέζα δημοσιογράφο

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε