Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σκοτώθηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα μικρά τους

Οι ζωές των μικρών τους παιδιών ήταν πιο σημαντικές από τις δικές τους όμως δυστυχώς πέθαναν όλοι….

Επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκαν από τρένο στην Ινδία, την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν δύο µικρά που είχαν παγιδευθεί στις ράγες. Αξιωµατούχοι στη Δυτική Βεγγάλη δήλωσαν ότι οι πέντε από τους ελέφαντες πέθαναν ακαριαία ενώ οι άλλοι δύο υπέκυψαν αργότερα στα τραύματα τους.
 
Ένας άλλος που τραυματίσθηκε, επέζησε. Τα δύο ελεφαντάκια παγιδεύθηκαν στις σιδηροδροµικές γραµµές κοντά στην πόλη Μπιναγκούρι και οι µεγαλύτεροι ελέφαντες προσπάθησαν να τα βοηθήσουν παραµένοντας πάνω στις ράγες. Ο οδηγός του τρένου που µετέφερε προϊόντα δεν πρόλαβε να φρενάρει για να αποφύγει τη σύγκρουση.
 
Οι υπεύθυνοι της περιοχής όµως ανακοίνωσαν ότι το φαινόµενο είναι συχνό καθώς υπάρχουν πολλές αγέλες ελεφάντων που κινούνται στην περιοχή και συχνά τα τρένα που περνούν µε µεγάλη ταχύτητα, πολύ µεγαλύτερη του επιτρεπτού ορίου, τους χτυπούν.
 
Σύµφωνα µε την Υπηρεσία Αγριας Ζωής της Ινδίας, τουλάχιστον 118 ελέφαντες έχουν σκοτωθεί από τρένα στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια.
 
Εκατοντάδες Ινδοί πραγµατοποίησαν χθες συγκέντρωση διαµαρτυρίας για την απροσεξία των µηχανοδηγών, ηµέρα κατά την οποία οι Ινδουιστές γιόρτασαν το τέλος του 11ήµερου φεστιβάλ για τη γέννηση του Γκανέσα, του θεού που έχει κεφάλι ελέφαντα.
 
Στην Ινδία υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 25.000 άγριοι ελέφαντες όµως ο αριθµός τους µειώνεται µε ταχύτατους ρυθµούς όχι µόνο λόγω των ατυχηµάτων αλλά και της λαθροθηρίας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε