Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Σκούπισε» άλλες τρεις πολιτείες ο Ρόμνεϊ

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένα βήμα πιο κοντά στην τελική επικράτηση για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είναι ο Μιτ Ρόμνεϊ, μετά την επικράτησή του σε Μέριλαντ, Ουάσινγκτον και Γουισκόνσιν.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης άφησε στη δεύτερη θέση τον σημαντικότερο αντίπαλό του Ρικ Σαντόρουμ, επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών.

Με τις τρεις αυτές νίκες ο Ρόμνεϊ περνά το συμβολικό όριο του 50% των εκλεκτόρων που απαιτούνται για να λάβει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Αύγουστο στο συνέδριο του στην Τάμπα της Φλόριντα.

Στο Μέριλαντ, ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει ποσοστό 47% και ο βασικός αντίπαλος του Ρικ Σαντόρουμ 30%, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Στην Ουάσινγκτον, ο Ρόμνεϊ συγκέντρωσε ποσοστό 68%.

Στο Ουισκόνσιν, η νίκη του Ρόμνεϊ ήταν πιο δύσκολη: κέρδισε το 43% των ψήφων έναντι 38% του Σαντόρουμ. Κέρδισε συνολικά και από τις τρεις αναμετρήσεις 98 εκλέκτορες.

Επόμενο… ραντεβού των υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος είναι στις 24 Απριλίου, όταν θα γίνουν οι προκριματικές εκλογές σε πέντε πολιτείες, μεταξύ των οποίων και η Πενσυλβάνια, γενέτειρα του Ρικ Σαντόρουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήρε και το Πουέρτο Ρίκο ο Ρόμνεϊ

Ρόμνεϊ for president! – Τι έδειξε η super Τρίτη στις ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε