Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Σκύλοι μαθαίνουν σερφ και βλέπουν… τηλεόραση

Πρόκειται για τα καλομαθημένα “παιδιά” των διασήμων και πλουσίων που πάνε σε… υδάτινο πάρκο στην Καλιφόρνια. Άλλοι δεν έχουνε να πάνε οι ίδιοι μέχρι την παραλία και άλλοι στέλνουν τα σκυλιά τους!

Το πρώτο υδάτινο πάρκο για… σκύλους άνοιξε στην Καλιφόρνια προσφέροντας όλα όσα θα κάνουν πιο ευχάριστη και πιο δροσερή τη ζωή αγαπημένων τετραπόδων. Το πάρκο ανήκει στο Ρaradise Ranch, ένα θέρετρο στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο, βορείως του Λος Αντζελες, το οποίο εξυπηρετεί «αποκλειστικά καλομαθημένα σκυλιά ».
 
Είναι το τελευταίο δημιούργημα της αμερικανικής βιομηχανίας, που απευθύνεται σε ευκατάστατους ιδιοκτήτες σκύλων και άλλων οικόσιτων ζώων, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στο ζωάκι τους κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα. Στο Ρaradise Ranch τα σκυλιά μπορούν να πάρουν μαθήματα κολύμβησης, να μάθουν να στέκονται πάνω σε μια σανίδα του σερφ και να κάνουν βουτιές στην πισίνα.

 
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία δεκάδων καναλιών, με γκεστ σταρ τον ηθοποιό Μπραντ Σέργουντ, διάσημο στην Αμερική από τη συμμετοχή του στη σειρά «Who΄s Line is it Αnyway?».
 
Στους διάσημους πελάτες-αφεντικά σκύλων συγκαταλέγονται «πρώτα» ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Αντονι Χόπκινς, η Χάλι Μπέρι και η Πενέλοπε Κρους. Στη σχετική λίστα υπάρχουν ακόμη τα ονόματα της Τζέσικα Αλμπα, του Ααρον Εκχαρτ και του Οζι Οζμπορν. Ολοι αυτοί οι «επώνυμοι» αλλά και οι λιγότερο γνωστοί πελάτες χρησιμοποιούν το ειδικό ταξί της επιχείρησης, ένα SUV της Μercedes, για τη μεταφορά του ζώου τους από και προς το ράντσο.
Το ράντσο ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 για να εξυπηρετήσει τους πλούσιους φιλόζωους που δεν έχουν πολύ χρόνο για να ασχοληθούν με τα κατοικίδιά τους, αλλά και δεν θέλουν να τα στέλνουν στα γνωστά «ξενοδοχεία για σκύλους», όπου τα ζώα ζουν κλεισμένα σε κλουβιά και σε συχνά διόλου ικανοποιητικές συνθήκες.
 
Η ιδιοκτήτρια του ράντσου Κριστίν Γκόνταρ δίνει τη δυνατότητα σε 72 ζώα να παραμείνουν εκεί σε κλιματιζόμενους χώρους, χωρίς κλουβιά και άλλους περιορισμούς. «Οταν ξεκινήσαμε ήμασταν το πρώτο κατάλυμα στην Αμερική χωρίς κλουβιά. Σήμερα τα συναντάς παντού. Πιστεύω ότι αναπόφευκτα θα αντιγράψουν και την ιδέα του υδάτινου πάρκου». Η τιμή για όποιον ενδιαφέρεται είναι 35 δολάρια για ημερήσια διαμονή και 65 δολάρια όταν υπάρχει διανυκτέρευση του σκύλου.
 
Οι φιλοξενούμενοι της κυρίας Γκόνταρ περνούν τις νύχτες τους ξαπλωμένοι σε γούνινα χαλιά. Την ημέρα βλέπουν τηλεόραση σε επίπεδες οθόνες τελευταίας τεχνολογίας, εάν δεν θέλουν να πάνε στην πισίνα. Το ράντσο διαθέτει προσωπικό 25 ατόμων, που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να περάσουν καλά οι φιλοξενούμενοι σκύλοι.
 
Οι ιδιοκτήτες των ζώων μπορούν να μπουν στο site του ράντσου για να δουν στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους μέσα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Στα σχέδια της κυρίας Γκόνταρ περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός γυμναστηρίου για να μη χάνουν οι σκύλοι τη φόρμα τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε