Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σόφια: Εκκένωσαν το αεροδρόμιο – Βρήκαν βόμβα σε βαν

Σόφια: Εκκένωσαν το αεροδρόμιο – Βρήκαν βόμβα σε βαν

Οι βουλγαρικές αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Σόφια στη Βουλγαρία μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού σε βαν στον κεντρικό τερματικό σταθμό.

Οι ειδικές δυνάμεις, όπως μεταδίδουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στο σημείο. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Το φορτηγό βρισκόταν σταθμευμένο στον κεντρικό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. “Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε βαν”, σημείωσε η εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου Daniela Veleva. Οι αρχές, όπως σημείωσε, προσπαθούν να τον εξουδετερώσουν.

Οι αρχές νωρίτερα είχαν εκκενώσει τμήμα του τερματικού σταθμού 1 του αεροδρομίου,Το βαν, που έχει βελγικές πινακίδες, σταθμεύτηκε έξω από το διεθνές αεροδρόμιο στη 1, με τον ιδιοκτήτη του να φεύγει από το σημείο μετά από 4 ώρες.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του βαν, που δεν είναι Βούλγαρος, αλλά δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχει καθυστέρηση στις πτήσεις από και προς Σόφια και μετά την εκκένωση του τερματικού σταθμού 1, που θα παραμείνει κλειστός μέχρι τα μεσάνυχτα, χρησιμοποιείται ο τερματικός σταθμός 2.

Σύγχυση προκαλεί το γεγονός πως ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Hristo Shterianov δήλωσε στους ρεπόρτερ πως δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής εκρηκτικός μηχανισμός, επισημαίνοντας πως η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου δεν ήταν σωστή.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον πρόκειται να ταξιδέψει στη Βουλγαρία την Πέμπτη.

 

 

Πηγή: Dailymail, Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε