Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι έδιναν τα όπλα τους σε κρατούμενους για να κάνουν εκτελέσεις!

Σε μία ομάδα κρατουμένων από τα καρτέλ των ναρκωτικών, στους οποίους επιτρεπόταν από τους φύλακες να φεύγουν

από τα κελιά τους για να διαπράττουν φόνους, αποδίδεται το μακελειό με τους 17 νεκρούς που έγινε πριν από λίγες ημέρες, στο Μεξικό.

Οχι μόνο το προσωπικό των φυλακών, αλλά και ο διευθυντής επέτρεπαν σε κρατούμενους στο κέντρο κράτησης, στο Γκομέζ Παλάθιο της πολιτείας Δουράνγκο, να βγαίνουν από τη φυλακή.

    «Τους επέτρεπαν να βγαίνουν από τη φυλακή, να χρησιμοποιούν τα όπλα των φυλάκων σε αυτές τις εκτελέσεις, όπου πήγαιναν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα», είπε ο εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα, Ρικάρντο Ναχέρα.

    «Αυτοί οι εγκληματίες έφερναν σε πέρας τις εκτελέσεις ως μέρος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων συμμοριών και στη συνέχεια με τελείως ελεεινό τρόπο δολοφονούσαν αθώους πολίτες κατά την επιστροφή στα κελιά τους», είπε ο Ναχέρα.

    Εκτελεστές των συμμοριών ναρκωτικών με πέντε αυτοκίνητα τύπου jeep έκαναν έφοδο σε ένα πάρτι γενεθλίων στην πόλη Τορεόν στις 18 Ιουλίου και σκότωσαν 17 παριστάμενους με αυτόματα όπλα. Άλλα 18 άτομα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

    Ο Ναχέρα έκανε γνωστό ότι μέχρι στιγμής κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση.

    Το Τορεόν είναι μία από τις πόλεις του βόρειου τμήματος της χώρας, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης ανάμεσα σε αντίπαλες ναρκοσυμμορίες για τον έλεγχο των διόδων προς τις ΗΠΑ.

    Περισσότεροι από 26000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας που συνδέονται με ναρκωτικά από το τέλος του 2006 που ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν, ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση για την καταστολή των καρτέλ.

    Η επιδείνωση της βίας έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο Μεξικό, όπου ο βιομηχανικός τομέας εξαρτάται κυρίως από την αύξηση των εξαγωγών και τις ξένες επενδύσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε