Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σόιμπλε: “Φτάνουν οι ανακοινώσεις. Έργα και δράση τώρα από την ελληνική κυβέρνηση”

REUTERS

Εάν η Ελλάδα επιθυμεί νέα ευρωπαϊκή βοήθεια θα πρέπει πρώτα να εκπληρώσει τους όρους από το πρώτο πακέτο βοήθειας, λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών

   Η ελληνική κυβέρνηση “θα πρέπει να δράσει τώρα”, αν θέλει να συνεχίσει η Ευρώπη να την βοηθά για να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    “Φτάνουν οι ανακοινώσεις, η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να δράσει τώρα”, φέρεται να είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ.

    Εάν η Ελλάδα επιθυμεί τη νέα ευρωπαϊκή βοήθεια “θα πρέπει πρώτα να εκπληρώσει τους όρους (…). Επιμένουμε η Ελλάδα να εκπληρώσει τους όρους του πρώτου πακέτου βοήθειας”, προτού να ληφθούν άλλα μέτρα υπέρ της, πρόσθεσε.

    Εξάλλου, ο Σόιμπλε απέρριψε για άλλη μια φορά την πιθανότητα διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. “Προς το παρόν” όλα δείχνουν ότι οι πόροι που διαθέτει το ΕΤΧΣ επαρκούν, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ είπε πως πρέπει η Ευρώπη να ορίσει έναν Επίτροπο που θα διοικεί σωστά την Ελλάδα αλλιώς η χώρα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να σταματήσουν και τα πακέτα βοήθειας προς αυτήν. Διαβάστε εδώ όλη την είδηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φ.Κάουντερ: “Ή θα μπει επίτροπος που θα κυβερνά την Ελλάδα ή να φύγουν από το ευρώ”!

Μέρκελ : Τελειώνει το κούρεμα – Τώρα νέα μέτρα

Στο απόγειο η αγωνία για την τύχη της χώρας – Πληροφορίες για Έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την Ελλάδα

Χρηματιστηριακό ντελίριο +4% ο Γενικός Δείκτης +20% οι Τράπεζες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε