Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σόιμπλε: “Η Ευρώπη δεν αντέχει τόσο μεγάλη ανεργία για πολύ ακόμη”

Σόιμπλε: “Η Ευρώπη δεν αντέχει τόσο μεγάλη ανεργία για πολύ ακόμη”

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ως σύνολο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολύ ακόμη», είπε σε κοινή δήλωση με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Βίτορ Γκασπάρ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο.

Παράλληλα, επισημαίνεται η πρόοδος που έχει σημειώσει η Πορτογαλία σε ό,τι αφορά την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στις διεθνείς αγορές, διευκρινίζεται ωστόσο ότι αυτή η πρόοδος ακόμη δεν αντανακλάται στην οικονομία της. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να συνεργαστούν και για την δημιουργία του πορτογαλικού φορέα για την οικονομική ανάπτυξη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κοινού ως «εργαλείο ζωτικής σημασίας για τις επενδύσεις, την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης».

Όπως τονίζουν οι δύο υπουργοί, η αντιμετώπιση των οικονομικών εμποδίων είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα των ευρωπαϊκών χωρών να προσφέρουν κοινωνικά αγαθά και να αντιμετωπίζουν την ανεργία και κυρίως αυτήν των νέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σόιμπλε έγινε φιλέλληνας και επιτέθηκε σε Κομισιόν και Μπαρόζο!

Την είχε στημένη ο Μπαρόζο στη Γερμανία! “Κάντε μεταρρυθμίσεις, το χρέος έχει ξεφύγει”

Σόιμπλε: Ψευδοφάρμακο η υπερβολική ρευστότητα

”Καθυστερήσεις” παίζει ο Σόιμπλε για την προστασία από χρεοκοπημένες τράπεζες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε