Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σόϊμπλε: Λυπάμαι για τον λαό της Κύπρου

Σόϊμπλε: Λυπάμαι για τον λαό της Κύπρου

Μια ακόμα δήλωση που θα ρίξει λάδι στην φωτιά όσον αφορά την κατάσταση στην Κύπρο και την άρνηση της Κυπριακής Βουλής να κάνει αποδεκτή την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων, φέρεται να έχει κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

Χαρακτήρισε “Εξαιρετικά σοβαρή” την κατάσταση στην Κύπρο και εξέφρασε την λύπη του για τον κυπριακό λαό, μιλώντας σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού Χρηματιστηρίου, βουλευτές που ήταν παρόντες στην συζήτηση είπαν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε: “Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και λυπάμαι για τον λαό της Κύπρου”.

Διευκρίνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο δεκαετιών.

Στην ίδια συνάντηση, ο επικεφαλής της Κ.Ο. Φόλκερ Κάουντερ φέρεται να δήλωσε ότι εάν η κυπριακή Βουλή υπερψηφίσει απόψε το πρόγραμμα, το γερμανικό Κοινοβούλιο μπορεί να προγραμματίσει την δική του συνεδρίαση για την ερχόμενη Πέμπτη (η Μπούντεσταγκ κλείνει την Παρασκευή για τις πασχαλινές διακοπές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ραγδαίες εξελίξεις! Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής! – Συνεδριάζει η Κυπριακή Βουλή

Η Φέκτερ άρχισε την καταστροφολογία και για την Κύπρο

Ο σύμβουλος της Μέρκελ κατακεραυνώνει την απόφαση για την Κύπρο

Η Κύπρος “τσάκισε” το ελληνικό Χρηματιστήριο

Πώς επηρεάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο

Τι θα σημάνει το όχι της Κύπρου – Μαύρα σενάρια!

Τι έγραψε ο Νίκος Αναστασιάδης στο facebook

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε