Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Σόιμπλε κατά Τραμπ: Περισσότερη Ευρώπη, λιγότερη εξάρτηση από τις ΗΠΑ

Σόιμπλε κατά Τραμπ: Περισσότερη Ευρώπη, λιγότερη εξάρτηση από τις ΗΠΑ

Να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ενεργό διεθνή θέλει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και θεωρεί ότι η απάντηση σε μια σειρά κρίσεων από την ασφάλεια έως την κλιματική αλλαγή είναι να υπάρξει ενότητα και να σταματήσει η εξάρτηση της ΕΕ από τις ΗΠΑ.

Η Ευρώπη έχει βρεθεί σε αναμονή πολύ καιρό τώρα περιμένοντας τις ΗΠΑ να δράσουν και να καλύψουν τις ελλείψεις στην πολιτική της ΕΕ, αναφέρει ο Σόιμπλε σε άρθρο του για τον δημοσιογραφικό όμιλο Funke, στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

“Ήρθε πιά η ώρα να σκεφτούμε περισσότερο τον διεθνή ρόλο της Ευρώπης, πέρα από όλη τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε μέσα στην ίδια την ΕΕ. Περισσότεροι Αμερικανοί αναρωτιόνται, και όχι λανθασμένα, και όχι απλώς από τις τελευταίες εκλογές, εάν οι υποχρεώσεις και ευθύνες στην υπερατλαντική συμμαχία έχουν διανεμηθεί σωστά”, γράφει ο Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε, που ενώ θέλει Grexit, απορρίπτει την επιστροφή σε εθνικιστικές ή απομονωτικές πολιτικές. “Τα μεγάλα ερωτήματα της εποχής μας – είτε πρόκειται περί ασφάλειας, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης ή ανταγωνισμού – δεν απαντώνται με το να βαδίζει κανείς μόνος του. Για εμάς, γερμανική ευθύνη σημαίνει συλλογική δράση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη”, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε