Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σοκ! Αγόρασε κάλτσες και βρήκε κρυμμένο γράμμα από θύμα βασανιστηρίων

Σοκ! Αγόρασε κάλτσες και βρήκε κρυμμένο γράμμα από θύμα βασανιστηρίων

Ένας πελάτης του πολυκαταστήματος Primark, ο Shahkiel Akbar σάστισε όταν είδε πως μέσα στις κάλτσες που είχε μόλις αγοράσει, βρισκόταν κρυμμένο ένα γράμμα.

Πρόκειται για μία ανατριχιαστική επιστολή του ανθρώπου που κατασκεύασε το προϊόν, ένα από τα τόσα θύματα που υπομένουν βασανιστήρια και τραγικές συνθήκες διαβίωσης, προσφέροντας εργατικά χέρια δίχως αντάλλαγμα. Δεν είναι η πρώτη φορά, που ένα τέτοιο σημείωμα καταφέρνει να φτάσει στα χέρια αγοραστών. Ο Shahkiel Akbar μετέφρασε στα αγγλικά από τα κινεζικά το γράμμα και αυτό που ανακάλυψε είναι φρικαλέο. Μία απεγνωσμένη κραυγή για βοήθεια.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Primark λέει ότι η εταιρεία δέχεται ‘πόλεμο’ από ανταγωνιστικές εταιρίες και τέτοια γράμματα είναι απλώς προϊόντα ψεύτικα. ”Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένος. Αισθάνομαι υπεύθυνος, τώρα που το βρήκα αυτό. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να το δημοσιεύσω. Ο άνθρωπος στη Κίνα, ζητούσε για βοήθεια. Είναι ξεκάθαρο πως είναι ταλαιπωρημένος. Έλεγε πως έχει υποστεί σωματική και ψυχολογική κακοποίηση και ότι αναγκάστηκε να κάνει αυτές τις κάλτσες. Ένιωσα ένα βάρος”.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε