Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοκ! Βρήκαν πρόσφυγα σε μηχανή αυτοκινήτου – Άκουσαν την καρδιά του

Σοκ! Βρήκαν πρόσφυγα σε μηχανή αυτοκινήτου – Άκουσαν την καρδιά του

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν Ισπανοί αστυνομικοί όταν άνοιξαν το μπροστινό καπό ενός αυτοκινήτου. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν. Ένας πρόσφυγας, στην προσπάθειά του να φτάσει στην Ισπανία, κρύφτηκε στη μηχανή αυτοκινήτου, προσπαθώντας να περάσει τα σύνορα της Β. Αφρικής από το γειτονικό Μαρόκο.

Αξιωματικοί που υπηρετούν στα σύνορα, στα παράκτια της πόλης Μελίγια, υποψιάστηκαν πως οι δύο νέοι που οδηγούσαν το αυτοκίνητο είναι παράνομοι διακινητές ανθρώπων. Δεν τους πήρε πολύ ώρα, καθώς εξέταζαν το αυτοκίνητο, και άκουσαν χτύπους καρδιάς. Στην αρχή δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν από πού προερχόταν ο ήχος, αλλά στη συνέχεια αντιλήφθηκαν πως έβγαινε από τον κινητήρα της μηχανής. Έτσι, λοιπόν, έγινε αντιληπτός, οι 19χρονος νεαρός από τη Γουινέα.
Ο νεαρός, όπως περιέγραψαν οι αρχές, βρέθηκε σε “πολύ κακή κατάσταση και έπρεπε να εισαχθεί αμέσως στο νοσοκομείο”. Οι δύο διακινητές, το έβαλαν στα πόδια, αλλά λίγο αργότερα, ο ένας από αυτούς, ένας 23χρονος Ισπανός, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για εμπορία ανθρώπων.

Δεν είναι πρώτη φορά που αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιο περιστατικό. Λίγο καιρό πριν, στη Θέουτα, συνέλαβαν έναν άνδρα από τη Γουινέα που είχε μπει σε ειδική θήκη κάτω από το καπό του αυτοκινήτου. Ο νεαρός άντρας είχε κρυφτεί μεταξύ κινητήρα και μπλοκ, αλλά ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν αρκετά νευρικός και προκάλεσε τις υποψίες των αρχών.

Πριν από έναν μήνα είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου και οι φωτογραφίες 8χρονου αγοριού από την Ακτή Ελεφαντοστού, που, στην προσπάθεια του να εισέλθει στην ΕΕ, κατάφερε να χωρέσει σε μία βαλίτσα. Αποδείχτηκε ότι ο πατέρας του, που βρισκόταν ήδη στην Ισπανία, είχε πληρώσει μία νεαρή γυναίκα να μεταφέρει με την αποσκευή της τον γιο του.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες Αφρικανοί κάτοικοι των δύο αυτών πόλεων, προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στην Ισπανία. Και όλα αυτά, την ίδια ώρα που η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει το θέμα του μεγάλου κύματος προσφύγων από τη Συρία.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε