Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Σοκ στις ΗΠΑ: 11χρονος σκότωσε με καραμπίνα 8χρονη για ένα… κουτάβι!

Σοκ στις ΗΠΑ: 11χρονος σκότωσε με καραμπίνα 8χρονη για ένα… κουτάβι!

Ακόμα δεν έχει “κρυώσει” το αίμα των νεκρών του μακελειού στο Όρεγκον και μια νέα τραγωδία συγκλονίζει τις ΗΠΑ: ένα 11χρονο αγόρι πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε ένα 8χρονο κορίτσι που έμενε κοντά στο σπίτι του.

Αιτία του φονικού; Ο καυγάς των δυο παιδιών για ένα… κουτάβι. Το φονικό έγινε στην κομητεία Τζέφερσον, στην Αλαμπάμα. Επικαλούμενο τον σερίφη, το τηλεοπτικό δίκτυο WBIR TV μετέδωσε πως ο 11χρονος δολοφόνος είναι μαθητής της 5ης τάξης του δημοτικού σχολείου White Pine. Χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα του για να σκοτώσει το κορίτσι από το διπλανό σπίτι.

Η οκτάχρονη βρέθηκε από αστυνομικούς πεσμένη στο πάτωμα και έφερε τραύμα στο στήθος. Διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Το κορίτσι πήγαινε στην τρίτη τάξη, στο ίδιο σχολείο με τον 11χρονο.

Ο σερίφης δεν αναφέρθηκε σε πιθανά κίνητρα του δράστη, αλλά σύμφωνα με τους γείτονες τα δύο παιδιά είχαν καυγαδίσει για ένα…κουτάβι, σύμφωνα με το WBIR TV. “Ο 11χρονος ήθελε να δει το κουτάβι, το κορίτσι γέλασε και του είπε όχι και αυτό ήταν” είπε αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της γειτονιάς.

Εναντίον του 11χρονου, δικαστήριο ανηλίκων απήγγειλε κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης και το αγόρι προφυλακίστηκε. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η ακροαματική διαδικασία σχετικά με την κράτησή του. Για την ώρα, η έρευνα επικεντρώνεται στην ψυχική κατάσταση του ανήλικου και στο να διακριβωθεί αν πάσχει από κάποια ψυχική νόσο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε