Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σοκ στον Καναδά – Ομαδικός βιασμός 16χρονης κάνει το γύρο του Ίντερνετ

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη το έγκλημα να πολλαπλασιάζεται μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Η περίπτωση αποτελεί “σημείο των καιρών” της ψηφιακής εποχής, όπου κάθε πληροφορία διαδίδεται αστραπιαία ανά τον κόσμο, χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν πλήρως αποστολείς και παραλήπτες. Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση ήταν καταστροφικό. Ο ομαδικός βιασμός μίας 16χρονης που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών σε rave παρτυ κάνει από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το γύρο του Ίντερνετ προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο θύμα.

Η τραγωδία της 16χρονης ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου, όταν το κορίτσι βρέθηκε στο πάρτυ σε απομακρυσμένη αγροτική περιοχή του Βανκούβερ μαζί με εκατοντάδες άλλους συνομηλίκους της. Σύμφωνα με την αστυνομία το 16χρονο κορίτσι βιάστηκε ομαδικά από ομάδα επτά ανδρών, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών – δεν ξεκαθαρίζεται αν της έδωσαν ναρκωτικά με στόχο να τη βιάσουν ή αν τα είχε πάρει μόνη της.

Το πρωτοφανές είναι ότι το περιστατικό όχι μόνο δεν το κατήγγειλαν ή δεν το σταμάτησαν οι υπόλοιποι θαμώνες, αλλά το φωτογράφιζαν και το βιντεοσκοπούσαν. Φωτογραφίες και βίντεο κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ κυρίως μέσω Facebook με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί πέρα από το σοκ της κακοποίησης τεράστια ψυχική κακοποίηση που κανείς όμως δεν ξέρει πότε θα σταματήσει καθώς οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να κατεβάσουν όλο το υλικό. 

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση έχουν γίνει δύο συλλήψεις. Η μία αφορά 16χρονο που ανέβασε πρώτος τις φωτογραφίες, ενω η δεύτερη αφορά 18χρονο που φέρεται να συμμετείχε στον βιασμό της κοπέλας. Ο 18χρονος θα κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση, ωστόσο προς στιγμήν αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Ο 40χρονος πατέρας της κοπέλας δηλώνει συγκλονισμένος και οργισμένος. “Όλα αυτά μου προκαλούν αηδία. Είμαι εξοργισμένος πέρα από ό,τι τα λόγια μπορούν να εκφράσουν” αναφέρει.
 
Όσο για τις αστυνομικές αρχές, δηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ελέγξουν το φαινόμενο. “Δουλεύω στην διερεύνηση σεξουαλικών εγκλημάτων εδώ και χρόνια, ωστόσο πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο’ λέει η αστυνόμος Τζένιφερ Χάιλαντ που έχει αναλάβει την υπόθεση.” Οι φωτογραφίες διαδίδονται στο Ίντερνετ σαν πυρκαγιά” αναφέρει.

“Η ίδια η δημόσια συζήτηση για το θύμα και το μοίρασμα φωτογραφιών του βιασμού είναι όχι μόνο αηδιαστικές αλλά αποτελούν επίσης έγκλημα” αναφέρει. Όπως σημειώνει οι ψυχολόγοι δεν μπορούν να βοηθήσουν την κοπέλα που γνωρίζει τι γίνεται με το υλικό του βιασμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνέλθει.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο BBC ότι “τώρα το θύμα πρέπει να υφίσταται το δράμα που έζησε ξανά και ξανά”. “Κατεβάζουμε τις φωτογραφίες και ξαφνικά τις βλέπουμε να έχουν μοιραστεί σε άλλες σελίδες, με αποτέλεσμα να τις βλέπει όλο και περισσότερος κόσμος” τόνισε, λέγοντας ότι όσοι ανεβάζουν τις φωτογραφίες θα διωχνούν για παράβαση της νομοθεσίας για πορνογραφία ανηλίκων.

Σκηνή από το πάρτι - Φώτο Vancouver Sun

H τοποθεσία όπου έγινε το πάρτυ - Φώτο Vancouver Sun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε