Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοκάρει η βρετανίδα «Μήδεια» – Παραδέχτηκε ότι έπνιξε τα παιδιά της

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Βρετανίδα σύγχρονη Μήδεια προφυλακίστηκε καθώς ομολόγησε ότι έπνιξε την 5χρονη κόρη της και τον 11 μηνών γιο της. Είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας.

Η 43χρονη Λιαν Σμιθ βρισκόταν με τα δυο παιδιά της στο τουριστικό θέρετρο της Costa Brava. Διέμεναν τους τελευταίους έξι μήνες σε διαμέρισμα, όπου η 43χρονη «Μήδεια» έπνιξε με πλαστική σακούλα τα δυο αγγελούδια της, τη Ρεμπέκα και τον Ντάνιελ. Ο πατέρας των παιδιών, Μάρτιν 45 ετών, καταζητούνταν από τις βρετανικές αρχές για βιασμό και κακοποίηση ανηλίκου. Συνελήφθη πριν από δυο εβδομάδες και εκδόθηκε στη Βρετανία από τις ισπανικές αρχές.

Η Σμιθ συνελήφθη αμέσως μόλις βρέθηκαν τα πτώματα των παιδιών, ομολόγησε και την Παρασκευή οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου της Costa Brava. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Χιρόνα και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πολυετούς φυλάκισης.

Σύμφωνα με το Sky News, η 43χρονη είχε αφήσει ένα σημείωμα αυτοκτονίας πάνω στο κρεβάτι του δωματίου όπου διέμενε και στο οποίο σκότωσε τα παιδιά της. Όπως αναφέρουν οι Ισπανοί ερευνητές, οι οποίοι «ανησυχούν» για την ψυχική κατάσταση της κατηγορούμενης, όταν συνελήφθη είχε επιδέσμους στους καρπούς της, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ίσως είχε προσπαθήσει να κόψει τις φλέβες της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε