Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σοκαριστικά στοιχεία: 30 εκατ. περισσότεροι οι άνεργοι μετά την κρίση

Σοκαριστικά στοιχεία: 30 εκατ. περισσότεροι οι άνεργοι μετά την κρίση

75 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανέργους είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών αποκαλύπτει έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Τα στοιχεία αυτά πρόκειται να παρουσιάσει ο διευθυντής της ILO Γκάι Ράιντερ στην ομιλία του στη σύνοδο ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας που γίνεται στο Τόκιο. Σημεία της ομιλίας του δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Ο κόσμος έχει 30 εκατομμύρια περισσότερους άνεργους απ’ όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον Ράιντερ. Από τους 200 εκατ. ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, τα 75 εκατ. είναι νέοι, κάτω των 25 ετών.

Απ’ αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν μια απασχόληση, 900 εκατομμύρια “δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετά ώστε να βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας των δύο δολαρίων την ημέρα”, αναφέρει ακόμη ο Ράιντερ, για τον οποίο είναι καιρός για ένα διάλειμμα στις πολιτικές λιτότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν είχαν διατηρηθεί οι τάσεις μείωσης της φτώχειας που παρατηρούνταν πριν από την κρίση, θα υπήρχαν σήμερα 55 εκατομμύρια φτωχοί λιγότεροι στον κόσμο.

“Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα μέτρα λιτότητας ήταν πιο βαθιές απ’ ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί”, προσθέτει ο γενικός διευθυντής του ILO. “Υπό τις συνθήκες αυτές, επείγει τώρα να επανεξετάσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν γίνει για να επιστρέψουμε στη δημοσιονομική ισορροπία”, εκτιμά επίσης ο Ράιντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη:Τρομακτική η αύξηση της ανεργίας-Σε 5 χρόνια εκτοξεύτηκε κατά 680%!

ΓΣΕΕ: Η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%

Το μόνο που αυξάνεται σ’ αυτή την χώρα! Ανεργία 25,1% τον Ιούλιο!

Εκτός ελέγχου το χρέος-Θα αυξηθεί η ανεργία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε