Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Αδιανόητη διαταραχή! Τυφλώθηκε από μόνη της γιατί δεν ήθελε να είναι αρτιμελής

Αδιανόητη διαταραχή! Τυφλώθηκε από μόνη της γιατί δεν ήθελε να είναι αρτιμελής

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την ιστορία ζωής της Jewel Shuping. Από την παιδική της ηλικία γοητευόταν από την ιδέα της τύφλωσης και μέχρι τα 18 της χρόνια φορούσε μαύρα γυαλιά και περπατούσε με μπαστούνι για τυφλούς. Στα 30 της χρόνια έφτασε η στιγμή να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Να τυφλωθεί!

“Η μητέρα μου με έβρισκε να περπατώ στους διαδρόμους τα βράδια όταν ήμουν 3 ή 4 ετών. Μέχρι να γίνω 6 ετών, θυμάμαι ότι το να σκέφτομαι πως είμαι τυφλή με έκανε να αισθάνομαι άνετα”. Σαν παιδί κοιτούσε με τις ώρες τον ήλιο και τις ηλιακές καταιγίδες γιατί της είχε πει ότι βλάπτει τα μάτια η μητέρα της. Στα εφηβικά της χρόνια άρχισε να φορά μαύρα γυαλιά ηλίου και αγόρασε το πρώτο λευκό μπαστούνι τυφλών όταν έγινε 18 ετών. “Προσποιούμουν ότι είμαι τυφλή αλλά η ιδέα συνέχιζε να έρχεται ξανά και ξανά στο μυαλό μου”.

Αποφασισμένη να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, το 2006 βρήκε έναν πρόθυμο ψυχολόγο να τη βοηθήσει να γίνει τυφλή και ακολούθησε τα απαραίτητα βήματα το 2006. Άρχισαν να ρίχνουν στα μάτια της κολλύριο τοπικής αναισθησίας και στη συνέχεια από 1-2 σταγόνες καθαριστικού αποχέτευσης σε κάθε μάτι. “Τα μάτια μου με πονούσαν φρικτά και οι σταγόνες από το καθαριστικό που κυλούσαν στο μάγουλό μου έκαιγαν το δέρμα μου. Αλλά το μόνο που σκεφτόμουν είναι “θα γίνω τυφλή, όλα θα πάνε καλά”.

Απογοητευόταν κάθε φορά που άνοιγε τα μάτια της και συνειδητοποιούσε ότι μπορούσε ακόμα να δει. Χρειάστηκαν 6 μήνες για να τυφλωθεί και παραδέχτηκε πως η διαδικασία ήταν εξαιρετικά επώδυνη. Οι γιατροί στο νοσοκομείο προσπάθησαν να σώσουν την όρασή της παρά τη θέλησή της, αλλά είχε καταστραφεί οριστικά.

Η οικογένειά της την αποκήρυξε όταν έμαθε πως δεν ήταν ατύχημα. Ο μόνος άνθρωπος που την υποστηρίζει είναι ο πρώην αρραβωνιαστικό της Mike, 50, που τυφλώθηκε λόγω πρώιμης εμφάνισης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. “Αισθάνομαι πραγματικά ότι έτσι έπρεπε να γεννηθώ. Ότι έπρεπε να έχω γεννηθεί τυφλή. Όταν δεν υπάρχει κανείς γύρω σου που να αισθάνεται με τον ίδιο τρόπο, αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι είσαι τρελός. Δεν πιστεύω πως είμαι τρελή, απλά έχω μια διαταραχή”. Πράγμαται η νεαρή γυναίκα έχει διαγνωστεί με Body Integrity Identity Disorder (BIID), διαταραχή που κάνει αρτιμελή άτομα να πιστεύουν πως είναι γραφτό να είναι ανάπηρα.

Δεν έχει μετανιώσει για την τύφλωσή της και ονειρεύεται να βοηθήσει τυφλούς ανθρώπους να ζήσουν μια ανεξάρτητη ζωή. Μοιράστηκε την ιστορία της για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και να ενθαρρύνει ανθρώπους με τη διαταραχή BIID να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια.

“Μην τυφλωθείτε με τον τρόπο που το έκανα εγώ. Ξέρω ότι υπάρχει η ανάγκη αλλά ίσως μια μέρα να υπάρξει θεραπεία για αυτή. Άνθρωποι με τη συγκεκριμένη διαταραχή πέφτουν από γκρεμούς και κόβουν τα πόδια τους για να γίνουν ανάπηροι. Είναι πολύ επικίνδυνο και χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε