Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σοκαριστικό εξώφυλλο! Σημαδεύουν στον κρόταφο τον Ντόναλντ Τραμπ – “Γιατί όχι”

Σοκαριστικό εξώφυλλο! Σημαδεύουν στον κρόταφο τον Ντόναλντ Τραμπ – “Γιατί όχι”

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σοκαριστικό εξώφυλλο του ιρλανδικού περιοδικού Village με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να βρίσκεται στο στόχαστρο ελεύθερου σκοπευτή.

“Γιατί όχι” είναι ο τίτλος που συνοδεύει τη σοκαριστική φωτογραφία με το σκόπευτρο να σημαδεύει τον κρόταφο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το εξώφυλλο του τεύχους για τον Φεβρουάριο έχει προκαλέσει αντιδράσεις μετά την προτροπή για δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ. Σε άρθρο του περιοδικού τίθεται το ερώτημα τι πρέπει να γίνει.

“Έχουμε έναν από τους χειρότερους άντρες σε μια από τις πιο ισχυρές θέσεις, έναν που μπορεί να κάνει ζημιά σε εκατομμύρια, σε δισεκατομμύρια, στον πλανήτη”, σημειώνεται στο άρθρο του περιοδικού. “Ίσως η λύση να είναι η τυραννοκτονία που έχει υποστηριχθεί από διάφορους φιλοσόφους και θεολόγους στο πέρασμα των αιώνων, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων”.

 

 

Το άρθρο βέβαια καταλήγει πως η δολοφονία του Αμερικανού προέδρου θα ήταν λάθος. Η ανταπόκριση όμως του κόσμου και οι αντιδράσεις στα social media ήταν άμεσες, με πολλούς να χαρακτηρίζουν κατάπτυσο το ακραίο εξώφυλλο του περιοδικού.

Ο εκδότης του περιοδικού Michael Smith πάλι προσπάθησε από την πλευρά του να εξηγήσει τα ανεξήγητα. “Το “why not” αναφέρεται στο επεξηγηματικό γιατί όχι και όχι στο ερωτηματικό γιατί όχι”. Παρά την κατακραυγή το περιοδικό με έδρα το Δουβλίνο δεν ζητά συγγνώμη για το εξώφυλλο, με τον Michael Smith να επισημαίνει ότι δεν προτρέπει στη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: Bluelivesmatter

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε