Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σόου του Ερντογάν στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του [pics]

Σόου του Ερντογάν στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του [pics]

Με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά με τα πρόσωπά τους σε κοινή θέα, άρχισε στη Μούγλα της Τουρκίας η δίκη 47 προσώπων, που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σ’ ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην τουρκική ακτή του Αιγαίου στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Μεταξύ των 47 που κάθονται στο εδώλια των κατηγορουμένων, οι 44 είναι προφυλακισμένοι και οι τρεις άλλοι, οι οποίοι καταζητούνται, δικάζονται ερήμην.

Οι κατηγορούμενοι, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν κοστούμι και γραβάτα, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο από τις δυνάμεις ασφαλείας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και υπό τις αποδοκιμασίες των παρισταμένων, διαπίστωσαν επιτόπου δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο θέρετρο Μαρμαρίς, στην επαρχία της Μούγλα, όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πραξικοπηματίες κομάντο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν.

«Αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί», είχε διαβεβαιώσει ο Ερντογάν στις 18 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο CNN. Δύο αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του προέδρου στο ξενοδοχείο σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε η ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει πολλές ποινές ισοβίων για καθέναν από τους κατηγορουμένους, 37 από τους οποίος είναι ύποπτοι ότι τους είχε ανατεθεί η εκτέλεση του σχεδίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε