Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σωπαίνει το… ένοχο Χόλιγουντ για την οπλοκατοχή, μετά τη σφαγή στο Κονέκτικατ

Σωπαίνει το… ένοχο Χόλιγουντ για την οπλοκατοχή, μετά τη σφαγή στο Κονέκτικατ

Κανένας από τους σταρ του Χόλιγουντ δεν έχει τοποθετηθεί – μέχρι στιγμής – για το θέμα της οπλοκατοχής, μετά τη σφαγή των 20 παιδιών και των 6 ενηλίκων στο σχολείο του Κονέκτικατ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το Χόλιγουντ έχει θεωρηθεί υπεύθυνο – λόγω των γυρισμάτων βίαιων ταινιών – για τις πράξεις Αμερικανών, οι οποίοι ήταν ψυχικά διαταραγμένοι ή κατελήφθησαν από αμόκ και σκόρπισαν το θάνατο πυροβολώντας αδιακρίτως.

Αυτός, προφανώς, ήταν ο λόγος που οι μεγάλοι σταρ ταινιών δράσης όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπρους Γουίλις, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, καθώς επίσης ο Μπραντ Πιτ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, είχαν να δηλώσουν από ελάχιστα έως τίποτα δημοσίως, για την τραγωδία στο Κονέκτικατ.

Οι μοναδικοί που τοποθετήθηκαν αμέσως μετά το συμβάν και μάλιστα υπέγραψαν μια αίτηση στο Διαδίκτυο ζητώντας αυστηρότερους νόμους σχετικά με την οπλοκατοχή ήταν η Σούζαν Σάραντον και ο Mάικλ Μουρ, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ “Bowling for Columbineγια” τη σφαγή στο Λύκειο Κόλομπαϊν, όπου από τα πυρά δυο μαθητών έχασαν τη ζωή τους 12 μαθητές και ένας δάσκαλος.

Άλλη μια ένδειξη ότι το Χόλιγουντ φοβάται μην βρεθεί στο στόχαστρο, είναι ότι η εταιρεία Paramount Pictures ματαίωσε το Σάββατο την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τομ Κρουζ “Jack Reacher,” στην οποία ο ηθοποιός υποδύεται ένα πρώην ελεύθερο σκοπευτή του στρατού που σκοτώνει εν ψυχρώ.

Επίσης, χθες στη Νέα Υόρκη, η Lincoln Center Film Society ανέβαλε την προβολή και συζήτηση με τον Κρουζ για την ταινία, από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής στο Κονέκτικατ.

 Ο Κρουζ δεν έχει κάνει καμία δήλωση δημοσίως για την επίθεση στο σχολείο του Κονέκτικατ και διατήρησε τη σιωπή του για το θέμα αυτό όταν χθες εμφανίστηκε στην εκπομπή “Late Show With David Letterman” για να προωθήσει την ταινία του.

Όμως ο σκηνοθέτης της ταινίας Κρίστοφερ ΜακΚουέρι τόνισε στην ιστοσελίδα της βιομηχανίας του θεάματος TheWrap.com ότι ο ηθοποιός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση να ματαιωθεί η πρεμιέρα της ταινίας στο Πίτσμπεργκ, όπου γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της.

“Ο Τομ και εγώ επιμείναμε σ’ αυτό. Κανένας δεν μπορεί να γιορτάζει ο,τιδήποτε 24 ώρες ύστερα από ένα τέτοιο τραγικό γεγονός”, δήλωσε ο σκηνοθέτης. Πάντως ο Λέτερμαν στην εκπομπή του μίλησε επί μακρόν για τη σφαγή στο Κονέκτικατ, πριν εμφανιστεί ο Κρουζ.
  
Ο παρουσιαστής εξέφρασε την απορία για την “ανάγκη” της χρήσης ημιαυτόματων όπλων όπως αυτό που λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο σχολείο του Κονέκτικατ. “Δεν είδα ποτέ να χρειάζονται 30 σφαίρες και ένα τουφέκι για να σκοτώσει κανείς ένα ελάφι”, είπε χαρακτηριστικά.

Στην τηλεόραση, το δίκτυο Fox απέσυρε τα τρέιλερ για την ταινία που πρόκειται να προβάλλει με τίτλο “The Following”, για έναν κατά συρροή δολοφόνο και αντικατέστησε τα επεισόδια της Κυριακής των σειρών κινουμένων σχεδίων “Family Guy” και “American Dad”, ενώ της προβολής του τελευταίου επεισοδίου της βραβευμένης με Έμι δραματικής σειράς “Homeland”, προηγήθηκε προειδοποίηση ότι υπάρχουν ορισμένες σκηνές βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνωμοσία ή σύμπτωση; Το σχολείο του μακελειού στο Κονέκτικατ αναφερόταν στην τελευταία ταινία του Batman (VIDEO)

  

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε