Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σόρος: Η Μέρκελ επαναλαμβάνει τα λάθη του 1929!

Κλιμάκωση της κρίσης του ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας προβλέπει ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ενώ κάνει λόγο για λάθος της Ευρώπης, μιλώντας για τον δανεισμό της χώρας με υψηλότοκα δάνεια στην αρχή της κρίσης.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel», ο κ. Σόρος επισημαίνει ότι αν και θαυμάζει την Άγγελα Μέρκελ ως ηγέτη, θεωρεί ότι οδηγεί την Ευρώπη προς την λάθος κατεύθυνση και αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανάγκη οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, αντί να ωθούνται μόνο σε λήψη μέτρων λιτότητας, να αναζωογονηθούν με ενέσεις ανάπτυξης. «Διαφορετικά, επαναλαμβάνουμε το λάθος που οδήγησε τις ΗΠΑ στην ύφεση του 1929. Η Άγγελα Μέρκελ απλώς δεν το καταλαβαίνει», λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Σόρος αποδίδει την κρίση σε λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προσθέτει ότι «η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να λύσει μόνη της τα προβλήματά της», χωρίς ανάμιξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην ίδια συνέντευξη ο αμερικανός επενδυτής τονίζει οτι τα υψηλότοκα δάνεια εμποδίζουν σήμερα την Ελλάδα να ανακάμψει και προβλέπει ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ιταλία, εάν οδηγηθεί στο ίδιο «στενό κοστούμι». Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε τους πολίτες της Ιταλίας και της Ισπανίας στα ταμεία των τραπεζών και κατόπιν θα κατέστρεφε όλη την Ευρώπη, αλλά εκτιμά ότι η Ευρώπη θα διασώσει την Ελλάδα για μια ακόμη φορά.

Διαβάστε
Σόιμπλε: Δεν μας αρκούν οι υποσχέσεις της Ελλάδας
Μπόφινγκερ: Η «συνταγή Μέρκελ» είναι αποτυχημένη!

Νταλάρα: “ Ψηφίστε τα μέτρα και το PSI”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε