Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Σοβαρό λάθος” ο θάνατος ενός από τους βιαστές της 23χρονης Ινδής

“Σοβαρό λάθος” ο θάνατος ενός από τους βιαστές της 23χρονης Ινδής

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας δήλωσε πως ο θάνατος σήμερα του βασικού κατηγορούμενου για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι ένα “σοβαρό λάθος”, που απαιτεί την διεξαγωγή έρευνας.

Ο Ραμ Σινγκ, οδηγός του λεωφορείο μέσα στο οποίο βιάστηκε η νεαρή γυναίκα, βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα στο κελί του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Τιχάρ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Σινγκ κρεμάστηκε χρησιμοποιώντας τα ρούχα του σαν σκοινί. Όμως οι γονείς του (στη φωτογραφία) απορρίπτουν την πιθανότητα της αυτοκτονίας και ο συνήγορός του θεωρεί πως ο θάνατός του πρέπει να θεωρηθεί δολοφονία.

“Είναι ένα σοβαρό λάθος της ασφάλειας, σίγουρα δεν πρόκειται για ένα ασήμαντο επεισόδιο. Θα ληφθούν μέτρα”, τόνισε ο υπουργός Σουσιλκουμάρ Σίντε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ινδική πρωτεύουσα. “Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας πρόκειται για αυτοκτονία…όμως περιμένουμε τα αποτελέσματα”, πρόσθεσε.

Ο Iνδός υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πως ζήτησε από την τοπική κυβέρνηση του Νέου Δελχί, από την οποία εξαρτάται διοικητικά η φυλακή Τιχάρ, να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στους άλλους τέσσερις ενήλικες κατηγορούμενους, οι οποίοι κρατούνται στην ίδια φυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Αυτοκτόνησε ένας από τους βιαστές της 23χρονης Ινδής

Ινδία: Άρχισε η δίκη για τον βιασμό της φοιτήτριας – Δηλώνουν αθώοι

19χρονη απήχθη και βιάστηκε ομαδικά στην Ινδία

 

Μακελειό στην Ινδία: 14 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε