Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σώζεται η τράπεζα Κύπρου – Κατ’ αρχήν συμφωνία για «κούρεμα» 25% σε όλες τις τράπεζες – Στις Βρυξέλλες θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος

Σώζεται η τράπεζα Κύπρου – Κατ’ αρχήν συμφωνία για «κούρεμα» 25% σε όλες τις τράπεζες – Στις Βρυξέλλες θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος

– Οριζόντιο κούρεμα 25% για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε όλες τις τράπεζες
– Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται μόνο για τις κυπριακές τράπεζες ή και τις 26 που δραστηριοποιούνται στο νησί!
– Κάμφθηκαν οι αντιστάσεις της τρόικας, όλα δείχνουν συμφωνία
– Δε θα συνεδριάσει σήμερα η κυπριακή Βουλή
– Νέα σύσκεψη στις 20:00 των πολιτικών αρχηγών
– Την Κυριακή στις 19:00 το κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο
– Ο Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Μπαρόζο και τον φαν Ρομπάι

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Λευκωσία και την τρόικα φαίνεται πως τελείωσαν με κατ’ αρχήν συμφωνία, που επιτρέπει τη διάσωση της Τράπεζας Κύπρου αλλά φέρνει κούρεμα 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Και σύμφωνα με το newsit.com.cy αυτό αφορά όλες τις τράπεζες.

Οι εξελίξεις είναι δραματικές. Η κατ’ αρχήν συμφωνία στην οποία κατέληξαν Λευκωσία και τρόικα μετά από μαραθώνιες συνεδριάσει, θα βρεθεί την Κυριακή στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στο τραπέζι του Eurogroup. Και εκεί, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Μέχρι νωρίς το απόγευμα, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ίσως και για να αυξήσουν την πίεση στην Κύπρο μιλούσαν για αναβολή του Eurogroup. Όμως ένα tweet του προέδρου του Συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έβαλε οριστικά τέλος στις εικασίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Το μέλλον της Κύπρου και του τραπεζικού της τομέα κρίνεται στις Βρυξέλλες. Το είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεόφυτου, δηλώνοντας πως αύριο, οριστικά στις Βρυξέλλες, θα κλείσει το ζήτημα που αφορά στον τραπεζικό τομέα.

«Ένα – ένα τα θέματα ξεκαθαρίζουν», είπε αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών, όπου μετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό, Μιχάλη Σαρρή. «Είμαστε σε έναν πάρα πολύ σωστό δρόμο, πρέπει να δώσουμε τέρμα σιγά- σιγά στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων, δεν απέκλεισε να μην χρειαστεί νέο νομοσχέδιο και πως εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να χρειάζεται επιπρόσθετη ρύθμιση.

Μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία, ο πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί στις 20:00 με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Πρόεδρικό Μέγαρο για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις. Στη συνάντηση δε θα επιτραπεί η είσοδος δημοσιογράφων.

Ο Κύπριος προεδρος θα βρεθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup και δεν αποκλείεται, αν και όσοι το θελήσουν, να τον συνοδεύσουν κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί.
Στο περιθώριο της κρίσιμης συνεδρίασης, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο οποίος μάλιστα του πρότεινε να στείλει το αεροσκάφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τον παραλάβει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η ΕΚΤ γνώριζε για το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο πριν την ένταξή της στην ευρωζώνη”

Οι Γερμανοί προτείνουν να χρεοκοπήσει η Κύπρος

Παράθυρο συμφωνίας με την τρόικα στην Κύπρο; Ντάισελμπλουμ στο twitter: Αύριο η συνεδρίαση του Eurogroup

Παίζουν με το μέλλον της Κύπρου – Η τρόικα μοιράζει τα χαρτιά και κρίνει πότε θα γίνει το Eurogroup

Παράταση στο θρίλερ της Κύπρου – Κούρεμα σε όλες τις τράπεζες απαιτεί η τρόικα – Στον αέρα το Eurogroup

Προκλητικός Μπαγίς: Να χρησιμοποιήσει η Κύπρος την τούρκικη λίρα

Η… «καρχαρίας» Μέρκελ πίνει το αίμα της Κύπρου – Συγκλονιστικά σκίτσα

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: «κούρεμα» καταθέσεων και στην Ισπανία!

Κύπρος: Τι προβλέπει το Σχέδιο Προστασίας για καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων

Απίστευτη ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Κύπρο – «Να προσέχετε τα λεφτά σας» – «Βλέπουν» ακόμη και… τρομοκρατική απειλή!

Σκληρό παζάρι για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο – ΤΩΡΑ κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα – Με αεροπλάνο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης

Τίποτα δεν τελείωσε για την Κύπρο – «Κουρεύουν» και την Τράπεζα Κύπρου – Αναστασιάδης και πολιτικοί αρχηγοί στις Βρυξέλλες για να σώσουν ό,τι μπορούν

Σαρρής: 25% το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου για πάνω απο 100.000 ευρώ – Μεγάλοι περιορισμοί στις αναλήψεις

Σύσκεψη για τα σενάρια της επόμενης μέρας στην Κεντρική Τράπεζα

Υπέκυψαν στην Κύπρο στη “μέγγενη” της Ευρώπης – Άρον άρον μετά τα νομοσχέδια αναχωρούν για Βρυξέλλες

“Συνθλίβουν” την Κύπρο – Επανέρχεται το κούρεμα και ξεκινά αναδιάρθρωση της Λαϊκής και μεγάλο “ψαλίδι” για την Τράπεζα Κύπρου

Στην Τράπεζα Πειραιώς και επίσημα τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και η Λαϊκή στην Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε