Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Σπέρνει” νόθα παιδιά ο πρόεδρος της Παραγουάης

 Ο πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάνδο Λούγο, ο οποίος πάσχει από μια μορφή καρκίνου, πρόκειται, βάσει δικαστικής

εντολής, να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας ώστε να εξακριβωθεί εάν είναι γονέας ενός δεύτερου νόθου παιδιού, ανακοίνωσε δικηγόρος του χθες Τρίτη.

    Την περασμένη εβδομάδα γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι ο Λούγο, πρώην ρωμαιοκαθολικός ιερέας, πάσχει από λέμφωμα. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι έχει καλές πιθανότητες να θεραπευθεί.

    Ο 59χρονος Λούγο είχε παραδεχθεί το 2009, όταν δεν είχε ακόμα αποσχηματιστεί, ότι είναι πατέρας ενός παιδιού εκτός έγγαμης σχέσης. Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι είχε κι άλλα νόθα παιδιά, που τον έπληξαν πολιτικά και σπίλωσαν την εικόνα του αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2008.

    Ο δικηγόρος του προέδρου Μάρκος Φαρίνα είπε ότι δικαστήριο τον πληροφόρησε ότι ο Λούγο οφείλει να υποβληθεί σε τεστ DNA και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος προτίθεται να το κάνει.

    “Δεν προβλέπω ότι θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. . . Η οδηγία που έδωσε ο πρόεδρος είναι ότι πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό”, είπε ο Φαρίνα στο ραδιοφωνικό σταθμό Nanduti.

    Η Ορτένσια Μοράν, η οποία υποστηρίζει ότι ο γιος της, ηλικίας δύο ετών, έχει πατέρα τον πρόεδρο της χώρας, είπε σε εγχώριο ραδιοφωνικό σταθμό πως η εξέταση έχει προγραμματιστεί να γίνει την 24η Αυγούστου.

    Η ανακοίνωση ότι ο Λούγο πάσχει από καρκίνο έδωσε τροφή σε έντονη σεναριολογία για το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να ολοκληρώσει τη θητεία του, που διαρκεί ως το 2013.

    Οι θεράποντες ιατροί του είπαν ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε έξι διαδικασίες χημειοθεραπείας σε 18 μήνες και ότι η ασθένειά του δεν αναμένουν να επηρεάσει την ικανότητά του να λαμβάνει αποφάσεις. Άλλοι γιατροί λένε ότι η θεραπεία ίσως τον εξασθενίσει και τον αναγκάσει να μειώσει τις δραστηριότητές του.

    Ο Λούγο βρίσκεται σε σύγκρουση με τον αντιπρόεδρό του Φεντερίκο Φράνκο –ο οποίος καλείται να τον αντικαταστήσει στην περίπτωση που δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, βάσει του Συντάγματος–, πάντως ο Φράνκο έχει υποσχεθεί να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις για να αναλάβει την εξουσία.

    Ο Λούγο αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα από το Κογκρέσο, όπου πλέον κυριαρχεί η αντιπολίτευση, η οποία τους τελευταίους μήνες εμπόδισε μια σειρά μέτρων για την οικονομία που εισηγήθηκε η κυβέρνησή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε