Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στα άδυτα της φυλακής La Joya: Άθλιες συνθήκες και κούκλες σεξ (ΦΩΤΟ)

Στα άδυτα της φυλακής La Joya: Άθλιες συνθήκες και κούκλες σεξ (ΦΩΤΟ)

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από τότε που ο Παναμάς βρέθηκε στο προσκήνιο λόγω του παγκόσμιου οικονομικού σκανδάλου “Panama Papers”. Ενώ τα νομικά κενά βοηθούν τους πλούσιους να κρύβουν τα χρήματά τους, οι τρόφιμοι στη φυλακή του Παναμά La Joya πληρώνουν βαρύ τίμημα για τις αδυναμίες του συστήματος δικαιοσύνης της χώρας.

Στοιβαγμένοι σε βρώμικα και υπερπλήρη κελιά με λίγο ή καθόλου πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για χρόνια πριν καν ακόμα καταδικαστούν. Σύμφωνα με έκθεση του 2014 από το Open Society Foundations, το έθνος της κεντρικής Αμερικής έχει το υψηλότερο προδικαστικό ποσοστό κράτησης στον κόσμο.

“Δεν υπάρχει όριο στην προφυλάκιση”, δήλωσε ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Δικηγόρων στον Παναμά Juan Carlos Arauz. Ανέφερε ότι πάνω από το 60% των φυλακισμένων δεν έχουν καταδικαστεί. Στις φυλακές, σύμφωνα με έκθεση του State Deparment, επικρατούν συνθήκες πολλές φορές απειλητικές για τη ζωή.

“Το μόνο πράγμα που θέλω είναι να μου επιβληθεί η ποινή”, δήλωσε ο Alvis Javier που κρατείται στη φυλακή La Joya τα τελευταία 6 χρόνια για κατοχή ναρκωτικών χωρίς να έχει ακόμα καταδικαστεί. Μέσα από το κελί διαβάζει για να πάρει το απολυτήριό του και ζει στη μονάδα των τρανσέξουαλ της φυλακής.

Ένας άλλος από τους κρατούμενους έδειξε μια από τις φουσκωτές κούκλες του σεξ που έχουν μέσα στη φυλακή, στις παρυφές της πόλης του Παναμά. Ο Carlos Fuentes, που φυλακίστηκε για πλαστογράφηση της ταυτότητάς του, κρατείται τα τελευταία 2 χρόνια εν αναμονή της ποινής του. “Υπάρχουν πολλοί που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε