Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στα άσπρα το Βελιγράδι

Στα άσπρα το Βελιγράδι
Από το πρωι οι κάτοικοι του Βελιγραδίου απολαμβάνουν το χιόνι ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.12.2009 | 14:24
Πρώτη δημοσίευση: 15.12.2009 | 14:24

Το χιόνι πέφτει ακατάπαυστα και μέχρι στιγμής στο Βελιγράδι έφτασε τα 15 εκατοστά.

Τα συνεργεία καθαρισμού κανουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παραμείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι στην πρωτεύουσα.
Οι Αρχές κάνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, αφού ήδη στο Βελιγράδι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι μεγάλες πόλεις στη Σερβία.
Μόνο χθες το βράδυ, καταναλώθηκαν 2.000 τόνοι αλατιού για να αποτραπεί το πάγωμα του οδοστρώματος στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Σερβίας.

Θετικό είναι το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Η μετεωρολογική υπηρεσία, ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι χιονοπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και υπάρχει κίνδυνος τις βραδινές ώρες να παγώσει το χιόνι.
Στις ορεινές περιοχές της Σερβίας το χιόνι έφτασε τα 20 εκατοστά και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Το χιόνι, παρά τα προβλήματα που προκαλεί, είναι η χαρά των παιδιών που έσπευσαν στα πάρκα για να παίξουν χιονοπόλεμο, να κάνουν χιονάνθρωπους και να αποδείξουν στους μεγάλους πως το χιόνι είναι πηγή χαράς και όχι αιτία προβλημάτων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο