Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στα δικαστήρια για την κιθάρα του Κερτ Κομπέιν [pics, vids]

Φωτο αρχείου Reuters
Φωτο αρχείου Reuters

Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα φτάσει η κόρη του Κερτ Κομπέιν, Φράνσις Μπιν, για να πάρει από τον πρώην σύζυγο της Ισάια Σίλβα μία κιθάρα. Ωστόσο, δεν είναι μία οποιαδήποτε κιθάρα… αλλά μία κιθάρα Martin D-18E του ίδιου του Κερτ Κομπέιν των Nirvana.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κιθάρα αξίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια, καθώς είναι αυτή με την οποία ο Κερτ Κομπέιν έπαιξε στην MTV Unplugged συναυλία των Nirvana το 1993.

Ο Κερτ Κομπέιν παίζει τα κομμάτια των Nirvana με την πολυπόθητη κιθάρα

Ο Σίλβα είναι μουσικός στο συγκρότημα Eeries και ισχυρίζεται ότι η Φράνσις Μπιν του χάρισε την κιθάρα ως γαμήλιο δώρο όταν παντρεύτηκαν το 2014. Τότε η αξία της κιθάρας είχε εκτιμηθεί στο ένα εκατομμύριο δολάρια, αλλά πλέον οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η αξία της έχει εκτοξευθεί.

Από την πλευρά της η Φράνσις Μπιν, η οποία δεν είχε κλείσει τα δύο της χρόνια όταν ο πατέρας της αυτοκτόνησε το 1994, αρνείται ότι την χάρισε στον Σίλβα.

Η κόρη του Φράνσις Μπιν με την μητέρα της Κόρτνεϊ Λαβ

Σύμφωνα με το περιοδικό Page Six η κόρη του Κερτ ισχυρίζεται ότι αγαπάει αυτήν την κιθάρα, η οποία πιθανολογείται ότι είναι η τελευταία με την οποία έπαιξε ο Κομπέιν πριν πεθάνει, και λέει ότι «δεν ανήκει στον Σίλβα. Είναι ένα οικογενειακό κειμήλιο. Δεν μπορεί να την πάρει αυτός».

Η Φράνσις Μπιν μωρό μαζί με την μητέρα και τον πατέρα της

Η κιθάρα είναι τόσο πολύτιμη για την Φράνσις Μπιν που έφτασε στο σημείο να στείλει στον εν διαστάσει σύζυγό της απειλητικά μηνύματα σε μία προσπάθεια να τον πείσει να επιστρέψει αυτό το οικογενειακό κειμήλιο. Όπως σημειώνει το περιοδικό παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, που κρατάνε από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και το ζευγάρι χώρισε, ο Σίλβα εξακολουθεί να έχει την κιθάρα.

Η Φράνσις Μπιν με την μητέρα της Κόρτνεϊ Λαβ

«Είναι πλέον αναγκασμένη να προσφύγει στην δικαιοσύνη», δηλώνουν πηγές κοντά στην Φράνσις Μπιν και τις οποίες επικαλείται το περιοδικό. «Τον Σεπτέμβριο, ύστερα από δικαστική εντολή η Φράνσις Μπιν υποχρεώθηκε να πληρώνει στον Σίλβα διατροφή 15.000 δολαρίων, στο πλαίσιο προσωρινού διακανονισμού, ενώ το δικαστήριο θα επεξεργαστεί στη συνέχεια το θέμα της κιθάρας», δήλωσε η πηγή.

Δείτε στα VIDEO αποσπάσματα από την MTV Unplugged συναυλία των Nirvana το 1993

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ, Φωτό Reuters

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε