Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στα όπλα στην Βενεζουέλα!

 Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες δήλωσε ότι διέταξε να αναπτυχθούν μονάδες του πεζικού

και της αεροπορίας, μετά τις κατηγορίες από την κυβέρνηση της Κολομβίας την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του “ανέχεται” την παρουσία στο έδαφός της Κολομβιανών ανταρτών.

    Ο Τσάβες διέρρηξε τις διπλωματικές σχέσεις του Καράκας με την Μπογοτά την περασμένη εβδομάδα και εκτίμησε ότι ίσως η Κολομβία ετοιμάζεται να εξαπολύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της χώρας του με τη στήριξη των ΗΠΑ.

    Η απερχόμενη κυβέρνηση του Κολομβιανού προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε–τον οποίο ο Τσάβες χαρακτήρισε “ικανό για τα πάντα”–το διαψεύδει, και πολλοί δυτικοί αναλυτές κατατείνουν στο ότι ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες “δεν μοιάζει πιθανός”.

    “Πρέπει να σας πω ότι αναπτύξαμε μονάδες για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία μας σε περίπτωση επίθεσης, μονάδες της αεροπορίας, πεζικό, ειδικές δυνάμεις”, είπε ο Τσάβες σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο τηλεοπτικό σταθμό. “Δε θέλουμε να κάνουμε κακό σε κανέναν. Ούτε θέλουμε να προκαλέσουμε ανησυχία στον πληθυσμό”.

    Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πόσες και ποιες δυνάμεις αναπτύχθηκαν, ή το πού.

    Ο Τσάβες πρόσθεσε πάντως ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με στελέχη της νέας κυβέρνησης της Κολομβίας υπό το Χοσέ Μανουέλ Σάντος, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 7η Αυγούστου.

    Ο Κολομβιανός ΥΠΕΞ Χάιμε Μπερμούδες δήλωσε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να επιτεθεί στη Βενεζουέλα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε