Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στα… ουράνια οι μετοχές της Microsoft! Νέο ρεκόρ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το Cloud computing φαίνεται ότι συνέβαλε σημαντικά στην περαιτέρω από το αναμενόμενο αύξηση των εσόδων της Microsoft, εκτοξεύοντας τις μετοχές της στα ύψη.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι κατέγραψε κέρδη 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ) για το τρίμηνο έως και τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα είχε επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην προώθηση των υπηρεσιών cloud εν μέσω των μειωμένων πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η μετοχές της εταιρείες σημείωσαν άνοδο της τάξης του 6%, στα 60,73 δολάρια. Η προηγούμενη υψηλότερη τιμή ήταν στα 59,97 δολάρια τον Δεκέμβριο του 1999, λίγο πριν ο Στιβ Μπάλμερ αντικαταστήσει τον Μπιλ Γκέιτς ως διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας. Όταν το 2014, ο Ναντέλα είχε διαδεχθεί τον Μπάλμερ, οι μετοχές της Microsoft βρίσκονταν στα 37 δολάρια.

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud, Office 365, της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 8% το συγκεκριμένο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από τα tablet Surface σημείωσαν αύξηση της τάξης του 38%.

Ωστόσο, ενώ τα έσοδα από την κονσόλα παιχνιδιών της εταιρείας Xbox σημείωσαν μείωση, ο αριθμός των χρηστών που παίζουν online αυξήθηκε από 39 σε 47 εκατομμύρια σε διάστημα ενός έτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε