Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στα παλιά του τα παπούτσια! Στη Γαλλία για προεκλογική συγκέντρωση ο Τσαβούσογλου

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Τι κι αν η Ολλανδία του έκλεισε την… πόρτα; Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου γράφει τα παλιά του τα παπούτσια τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις και το μεσημέρι της Κυριακής (12.03.2017), ανακοινώθηκε, ότι θα μιλήσει στην πόλη Μετς της Γαλλίας.

Η οργάνωση της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε και στο Facebook από την ισλαμική οργάνωση Ditib, που υποστηρίζεται από την τουρκική κυβέρνηση. «Δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει απειλή για τη δημόσια τάξη, και δεν υπάρχει», δήλωσε αξιωματούχος της περιφέρειας Μοζέλ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την απαγόρευση της συγκέντρωσης.

Click4more: “Πόλεμος” Ολλανδίας – Τουρκίας! «Τρελά και απαράδεκτα τα σχόλια Ερντογάν»

Όλα αυτά την ώρα που μαίνεται ο “πόλεμος” σκληρών δηλώσεων ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία, μετά την απόφαση της Χάγης να απαγορεύσει την προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ, αφού ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέμεινε ότι θα πάει στην Ολλανδία παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης στην οποία επρόκειτο να παραστεί από τις ολλανδικές αρχές.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τους Ολλανδούς «απομεινάρια των Ναζί και φασίστες», ενώ ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε του απάντησε πως τα σχόλιά του είναι απαράδεκτα.

Οι αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας έχουν επίσης απαγορεύσει την οργάνωση εκδηλώσεων που απευθύνονται προς τις κοινότητες των τούρκων μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε