Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στα πρόθυρα της επιδημίας χολέρας η Κούβα

Στα πρόθυρα της επιδημίας χολέρας η Κούβα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.01.2013 | 23:00

 Οι αρχές της Κούβας προσπαθούν να συγκρατήσουν μια επιδημία χολέρας από την οποία έχουν ασθενήσει δεκάδες άνθρωποι στην Αβάνα, την πρωτεύουσα των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως τα κρούσματα εντοπίσθηκαν για πρώτη φορά στις 6 Ιανουαρίου και γίνονται ενέργειες για να περιοριστεί η λοιμώδης νόσος.

"Πενήντα ένα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα", αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται λόγος για θανάτους.

"Χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν, η μετάδοση της νόσου έχει σχεδόν σταματήσει", προστίθεται.

Όμως σε "οφ δι ρέκορντ" συζητήσεις με μία αξιωματούχο του υπουργείου και με γιατρό που συμμετέχουν άμεσα στη μάχη κατά της νόσου, προέκυψε μια διαφορετική εικόνα με εκατοντάδες πιθανά κρούσματα.

Οι πηγές αυτές είπαν πως τα πρώτα κρούσματα εντοπίσθηκαν σ' έναν αγώνα μπέιζμπολ στο Λατινοαμερικανικό Στάδιο του δήμου του Σέρο της κουβανικής πρωτεύουσας, όπου οπαδοί είχαν φτάσει απ' όλη την πόλη για να παρακολουθήσουν το παιγνίδι της ομάδας τους, των Ιντουστριάλες.

"Ξέρουμε τι συνέβη. Σ' ένα παιγνίδι νωρίτερα αυτό το μήνα, ήταν μολυσμένα είτε τα χοιρινά σάντουιτς ή το αναψυκτικό Tan Rico", δήλωσε η αξιωματούχος.

"Ασθένησαν ακόμη και μερικοί παίκτες του μπέιζμπολ", πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως η χολέρα έκανε την εμφάνισή της στο Σέρο και "αργότερα επεκτάθηκε σε άλλους δήμους της πρωτεύουσας".

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Αβάνα, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τουρίστες που ασθένησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνω από 150 κρούσματα χολέρας στην Κούβα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο