Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Αίγυπτος – Συγκλονιστικές εικόνες από την πλατεία Ταχρίρ

Την ώρα που το αίμα ρέει στους δρόμους του Καΐρου, το κυβερνών ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο αγνοεί την κατάσταση και διατηρεί την κυβέρνηση στην εξουσία.

Το Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι δε αποδέχεται την παραίτηση της κυβέρνησης, τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθεί μια συμφωνία για το νέο πρωθυπουργό, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Επίσημη ανακοίνωση δε θα υπάρξει μέχρι το στρατιωτικό συμβούλιο να έχει συμφωνήσει στο όνομα του οριστικού υποψήφιου.

Όλα αυτά ενώ 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις βίαιες συγκρούσεις των περασμένων ημερών στην πλατεία Ταχρίρ, ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι τραυματίες μεταφέρονται με κάθε τρόπο στα νοσοκομεία, αφού τα ασθενοφόρα ήταν πολλές φορές δύσκολο να φτάσουν στην πλατεία Ταχρίρ.
"Βροχή" τα καπνογόνα και οι πέτρες
Όλα όμως σταματούν την ώρα της προσευχής
Διαδηλωτές και αστυνομικοί αντιμέτωποι πριν δωθεί το σύνθημα για την επίθεση
Μεταφορά τραυματία με μηχανάκι
Κόσμος τρέχει να σωθεί
Ο κόσμος δε φεύγει ποτέ από την Ταχρίρ
Το ίδιο και η αστυνομία βέβαια

Τα ασθενοφόρα δε μπορούν να φτάσουν. Ευτυχώς, μπορούν οι γιατροί

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση για αγριότητες που ορισμένες φορές ξεπερνούν εκείνες της εποχής Μουμπάρακ.

Η οργάνωση τόνισε ότι το οποίο ανέλαβε την εξουσία μετά την εκδίωξη του Μουμπάρακ το Φεβρουάριο, έδωσε υποσχέσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, τις οποίες όμως δεν τήρησε.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τα μέτρα καταστολής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (SCAF), σε βάρος διαφωνούντων, συμπεριλαμβανομένων των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ τις τελευταίες ημέρες, οδήγησαν σε πολλούς θανάτους και τραυματισμούς.

Σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι τα στρατοδικεία έχουν δικάσει χιλιάδες πολίτες και ότι παρατάθηκε η ισχύς του νόμου έκτακτης ανάγκης. Τα βασανιστήρια συνεχίζονται στη διάρκεια κράτησης από το στρατό, ενώ υπάρχουν πολλές πληροφορίες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δίνουν όπλα σε “κακοποιά στοιχεία” για να πυροβολούν τους διαδηλωτές.

Ως τον Αύγουστο περίπου 12.000 άνθρωποι είχαν δικαστεί από στρατοδικεία και τουλάχιστον 13 καταδικάσθηκαν σε θάνατο. Οι κατηγορίες συμπεριλάμβαναν “παραβίαση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας” και “προσβολή του στρατού”.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αίμα ρέει στους δρόμους του Καϊρου! – 33 νεκροί πάνω από 1.500 τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε