Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σταμάτησαν – πάλι- οι έρευνες στο Costa Concordia

Σταμάτησαν – πάλι- οι έρευνες στο Costa Concordia

Σταμάτησαν σήμερα το πρωί οι έρευνες για τους 20 αγνοούμενους του ναυαγίου μετά από νέα μετακίνηση του κρουαζιερόπλοιου.

“Οι έρευνες ανεστάλησαν στη 01:30 (02:30 ώρα Ελλάδος) το πρωί όταν εντοπίστηκε μετακίνηση του πλοίου”, δήλωσε η Φραντσέσκα Μαφίνι, εκπρόσωπος των ιταλικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτήν τη στιγμή διεξάγεται σύσκεψη επί τεχνικών θεμάτων “για να αναλυθούν τα δεδομένα και να διαπιστωθεί το μέγεθος και ο λόγος της μετατόπισης του Concordia προτού αποφασιστεί αν και πώς θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν οι έρευνες”.

Οι υποβρύχιες έρευνες στο πλοίο, οι οποίες ξανάρχισαν χθες έπειτα από τη διακοπή τους για μία ημέρα την Παρασκευή, επέτρεψαν την περισυλλογή της σορού μιας γυναίκας. Με αυτήν ανήλθε σε 12 ο αριθμός των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος, οι αγνοούμενοι από το οποίο ανέρχονται σε 20.

“Θα χρειαζόταν ένα θαύμα” για να τους βρούμε ζωντανούς, αναγνώρισε σήμερα ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Κόσιμο Νικάστρο.

Ωστόσο οι οικογένειες των θυμάτων εξακολουθούν να ελπίζουν.

Οι γονείς ενός νεαρού ζεύγους Γάλλων απηύθυναν χθες από το νησί Τζίλιο έκκληση προς τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου που διασώθηκαν να δώσουν στοιχεία για το μέρος στο οποίο μπορεί να βρισκόντουσαν τα παιδιά τους κατά την εκκένωση του πλοίου.

Οι διασώστες προσπαθούν να φτιάξουν έναν χάρτη με τα μέρη του πλοίου στα οποία μπορεί να βρισκόντουσαν αυτοί που αγνοούνται, ώστε να ρυθμίσουν καλύτερα τις έρευνες, οι οποίες είναι επικίνδυνες και διεξάγονται με πολύ αργό ρυθμό λόγω του τεράστιου μεγέθους του πλοίου.

Διαβάστε

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε