Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σταμάτησαν τη διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

ΦΩΤΟ REUTERS

Δύτες έκλεισαν την ελαττωματική βαλβίδα ασφαλείας, από την οποία εδώ και 8 μέρες διαρρέει αργό πετρέλαιο στη Βόρεια Θάλασσα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα που έχει καταγραφεί στη Βόρεια Θάλασσα τα τελευταία 10 χρόνια.

“Το να κλείσουμε τη βαλβίδα είναι ένα βασικό βήμα”, είπε ο Γκλεν Κέιλι, τεχνικός διευθυντής του τμήματος εξόρυξης και παραγωγής της Royal Dutch Shell στην Ευρώπη. “Θα παρακολουθούμε την κατάσταση για τις επόμενες 24 ώρες”, πρόσθεσε.

Οι δύτες κατέβηκαν για να επιθεωρήσουν το ρήγμα στην εξέδρα εξόρυξης Gannet Alpha, 180 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σκωτίας, και κατάφεραν να κλείσουν την ελαττωματική βαλβίδα.

Η διαρροή έχει περιοριστεί σε λιγότερο από ένα βαρέλι ημερησίως και από τις 10 Αυγούστου, οπότε εντοπίστηκε το πρόβλημα, έχουν χυθεί στη θάλασσα περίπου 218 τόνοι πετρελαίου, σύμφωνα πάντα με τη Shell.

“Η Shell με ενημέρωσε το πρωί ότι οι δύτες έκλεισαν και τις δύο βαλβίδες ασφαλείας αλλά θα πρέπει να διευκρινίσω ότι αυτό δεν είναι το τέλος της συγκεκριμένης φάσης της επιχείρησης αφού θα χρειαστεί να περάσει μια περίοδος εντατικής παρακολούθησης για να διαπιστώσουμε αν η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και αν η διαρροή σταμάτησε”, είπε ο Χιου Σόου, ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε