Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σταμάτησαν τις εργασίες τα συνεργεία διάσωσης στη Χιλή

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αγανάκτηση στους πληγέντες για την κρατική βραδυπορία στη χορήγηση βοήθειας.

Τα συνεργεία διάσωσης σταμάτησαν τις έρευνες στα χαλάσματα ενός 15όροφου κτιρίου που κατέρρευσε στην πόλη Κονσεπσιόν, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό την προηγούμενη εβδομάδα, θεωρώντας νεκρό τον τελευταίο αγνοούμενο. Οι πιθανότητες να βρεθεί ζωντανός ο 26χρονος Χοσέ Λουΐς Λεόν «είναι πλέον μηδαμινές και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την κατεδάφιση», ανακοίνωσε ο πυραγός Χουάν Κάρλος Σουμπερκασό. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια εννέα πτώματα, ενώ από τον σεισμό και την κατάρρευση επέζησαν 80 ένοικοι του κτιρίου.

Την ίδια ώρα, αρκετοί επιζώντες εξακολουθούν να περιμένουν βοήθεια από την κυβέρνηση στα νότια και κεντρικά της χώρας. Άστεγοι και απελπισμένοι, εκφράζουν την αγανάκτησή τους κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση, τονίζοντας πως οι αρχές άργησαν να κινητοποιηθούν μετά τον σεισμό.

Η παραλιακή περιοχή του Ντιτσάτο ισοπεδώθηκε από καταστροφικά τσουνάμι, τα οποία ξέβρασαν μεγάλα εμπορικά πλοία έως και 2 χλμ μέσα στη στεριά. Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν περίπου 30 χλμ από την περιοχή, μεταφέροντας νερό, τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα, όμως η βοήθεια δεν έχει φθάσει ακόμη σε πολλές από τις κατασκηνώσεις των επιζώντων.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση επανεξετάζει τους απολογισμούς των θυμάτων, έπειτα από την εσφαλμένη πρόσθεση δεκάδων ατόμων στους αγνοουμένους, τα οποία αργότερα επιβεβαιώθηκε πως ήταν εν ζωή. Οι αρμόδιοι τόνισαν πως έως τώρα έχουν αναγνωρισθεί 452 θύματα, αλλά απέφυγαν να δώσουν αριθμητικά στοιχεία για το σύνολο των μη αναγνωρισμένων σορών και των αγνοουμένων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε