Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Standard and Poor’s: Στα τάρταρα η πιστοληπτική ικανότητα της Λιβύης

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε κατά τέσσερις βαθμούς την πιστοληπτική αξιολόγηση της Λιβύης από BBB+ σε BB.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει όλες τις αξιολογήσεις της χώρας. Ο εταιρεία έλαβε την απόφαση να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας «λόγω του εμφυλίου πολέμου που έχει ξεσπάσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση της.

Επίσης, ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις αξιολογήσεις της για τη Λιβύη τόσο λόγω της επιβολής διεθνών κυρώσεων στη χώρα, όσο και επειδή δεν είναι πλέον σε θέση να παρακολουθεί την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης στη Λιβύη λόγω της έλλειψης πρόσφατων και αξιόπιστων πληροφοριών.

Η πιστοληπτική αξιολόγηση θα παραμείνει σε αναστολή έως ότου αρθούν οι κυρώσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την Πέμπτη αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, που αφορούν πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, ενός κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου, καθώς και έναν πολίτη.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία και έχει απαγορεύσει τη χορήγηση θεώρησης εισόδου σε 26 Λίβυους αξιωματούχους.
«Πιστεύουμε ότι οι κυρώσεις αυτές, σε συνδυασμό με την απότομη πτώση της παραγωγής πετρελαίου των ξένων εταιρειών θα θέσουν την κυβέρνηση Καντάφι υπό ισχυρή οικονομική πίεση», τονίζει ο οίκος SP.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε