Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στέλνει στο σπίτι τις γυναίκες για να γεννήσουν… ακροδεξιούς “μαγιάρους”

Ο πρωθυπουργος της Ουγγαρίας Βίκτορ Ούρμπαν. ΦΩΤΟ reuters
Συνεχίζει να προκαλεί ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν αφού μετά τον “χουντικό” νόμο που έβγαλε για τα μέσα ενημέρωσης τώρα έρχεται με ένα νέο μέτρο για να αυξήσει τον… πληθυσμό της χώρας!

Μέτρα για την αύξηση της γεννητικότητας των «μαγιάρων» ανακοίνωσε η δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, προκαλώντας σκεπτικισμό σε όσους την κατηγορούν ότι εφαρμόζει κρυφό σχέδιο ρατσιστικού αποκλεισμού των Ρομά και των μειονοτήτων ( κυρίως σλαβόφωνων, λατινόφωνων και γερμανόφωνων ) της χώρας.
 
Για όλες τις μητέρες των οικογενειών της μεσαίας τάξης η κυβέρνηση επαναφέρει την τριετή άδεια μητρότητας, την οποία κατήργησε η προηγούμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση στο πλαίσιο μέτρων οικονομικής λιτότητας. Επίσης εξετάζει την καταβολή σειράς οικονομιικών επιδομάτων για τις πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και την διευκόλυνση της περιστασιακής απασχόλησης η οποία στην Ουγγαρία αποτελεί επισήμως μόλις το 3% της αγοράς εργασίας. Στην ευημερούσα Ολλανδία, για παράδειγμα, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 30%.
 
Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές οι Ρομά που ζουν στην Ουγγαρία είναι 205.000 (απογραφή του 2001) αλλά ανεπίσημοι υπολογισμοί τους ανεβάζουν έως στο ένα εκατομμύριο, σε μία χώρα με συνολικό πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων. Εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά δεν έχουν την ουγγρική υπηκοότητα και είναι πολύ δύσκολο να την αποκτήσουν. Συχνά πέφτουν θύματα κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και δολοφονικών επιθέσεων από ακροδεξιούς “μαγιάρους” εθνικιστές νεοναζιστικών πολιτικών αντιλήψεων.

Διαβάστε επίσης:

Έκρινες τον πρωθυπουργό; Πρόστιμο 90.000 ευρώ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε