Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στέλνουν τη Χίλαρι στη Μέση Ανατολή για να πετύχει κατάπαυση πυρός – Το Ισραήλ συνεχίζει να σκοτώνει παιδιά

Στέλνουν τη Χίλαρι στη Μέση Ανατολή για να πετύχει κατάπαυση πυρός – Το Ισραήλ συνεχίζει να σκοτώνει παιδιά

Σε Κάιρο, Ισραήλ και Ραμάλα θα βρεθεί στις επόμενες ώρες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε μια (απέλπιδα;) προσπάθεια να βρεθεί διπλωματική λύση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Η Χίλαρι Κλίντον συνοδεύει τον Μπαράκ Ομπάμα στο ταξίδι του στην Ασία, αλλά νωρίς το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι έφυγε από την Καμπότζη για να επισκεφτεί Αίγυπτο, Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, η Αμερικανίδα υπουργός θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου την Τετάρτη.

Το BBC μεταδίδει ότι οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι για την ώρα «παγώνει» τις χερσαίες επιχειρήσεις αλλά δεν είναι διατεθειμένο να δώσει απεριόριστο χρόνο στην άλλη πλευρά. «Πρέπει να υπάρξει σημαντική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις σήμερα», είπε ο αξιωματούχος.

Και ενώ ο πυρετός των διαβουλεύσεων σε διπλωματικό επίπεδο, ανεβαίνει, το Ισραήλ δε φαίνεται διατεθειμένο να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις κατά των Παλαιστίνιων άμαχων. Στη διάρκεια της νύχτας έγιναν περισσότερες από 100 αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα. Θύματα και αυτή τη φορά ήταν αθώοι. Μόνο σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους επτά Παλαιστίνιοι και 15 έχουν τραυματιστεί.

Μια τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε: ο πατέρας, η μητέρα και τα δυο 4χρονα δίδυμα αγοράκια τους. Εξαιτίας μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην πόλη της Γάζας, Μπέιτ Λαχίγια, το σπίτι του Φουάντ Χετζαζί ισοπεδώθηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος, η σύζυγος του και οι δύο τους γιοι, έγραψε στο Facebook ο Ασράφ αλ-Κιντρά, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα.

Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εννέα μέλη μιας ακόμα οικογένειας σκοτώθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Συνολικά, από την περασμένη Τετάρτη έχουν σκοτωθεί 111 Παλαιστίνιοι κι άλλοι 885 έχουν τραυματιστεί.  Σύμφωνα με δηλώσεις Παλαιστινίων αξιωματούχων, περίπου οι μισοί ήταν άμαχοι, μεταξύ τους και 27 παιδιά. Τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και πάνω από 250 τραυματίστηκαν από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα κατά την ίδια περίοδο.

29 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βομβαρδισμός σε κτίριο που στεγάζονται δημοσιογράφοι στη Γάζα – ΦΩΤΟ

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

“Είμαστε έτοιμοι για εισβολή στη Γάζα” λέει το Ισράηλ – Τα παιδιά στόχος των βομβαρδισμών 

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε