Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στενός φίλος του Μπερλουσκόνι αγόρασε προκηρύξεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών

Στενός φίλος του Μπερλουσκόνι αγόρασε προκηρύξεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών

Πλήρωσε 17.000 ευρώ για να αποκτήσει τις προκηρύξεις της ιταλικής τρομοκρατικής οργάνωσης μερικές από τις οποίες αφορούν την απαγωγή και τη δολοφονία του Άλντο Μόρο.

Οι 17 προκηρύξεις, οι οποίες γράφτηκαν και διανεμήθηκαν από το 1974 ως το 1978 και βγήκαν σε δημοπρασία στο Μιλάνο με τιμή εκκίνησης τα 1.700 ευρώ για ολόκληρο το πακέτο, αγοράσθηκαν από ένα ίδρυμα του Μιλάνου που ανήκει στο γερουσιαστή Μαρτσέλο Ντελ’Ούτρι, στενό φίλο και συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το ίδρυμα εξήγησε την επιλογή του λέγοντας ότι διαθέτει τα σημαντικότερα αρχεία της Ιταλίας για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο 1968 και τα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο γερουσιαστής Ντελ’Ούτρι είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως το Δεκέμβριο του 2004 σε κάθειρξη 9 ετών για τις ύποπτες σχέσεις του με ορισμένους αρχηγούς της σικελικής μαφίας, της Κόζα Νόστρα. Τον Ιούνιο του 2010, το εφετείο του Παλέρμο είχε επικυρώσει την καταδίκη αυτή, αλλά είχε μειώσει την ποινή από 9 σε 7 χρόνια.

Πριν από τρεις εβδομάδες, το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε αυτή την καταδίκη και ζήτησε να διεξαχθεί νέα δίκη σε βάρος του Ντελ’Ούτρι.

Μεταξύ των ντοκουμέντων που πουλήθηκαν περιλαμβάνεται η προκήρυξη της 15ης Απριλίου 1978 που ανακοίνωνε πως “η ανάκριση του κρατούμενου Άλντο Μόρο τελείωσε” και πως αυτός ο τελευταίος “είναι ένοχος και καταδικάσθηκε συνεπώς σε θάνατο”.

Ο Άλντο Μόρο απήχθη στις 16 Μαρτίου 1978 στη Ρώμη από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, που δολοφόνησαν τους πέντε σωματοφύλακές του. Το πτώμα του βρέθηκε μέσα στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου 55 ημέρες αργότερα, στις 9 Μαΐου.

Διαβάστε

Στο “σφυρί” κείμενα και προκηρύξεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε