Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στενός συνεργάτης της Μέρκελ επιτέθηκε σε βουλευτή

Στενός συνεργάτης της Μέρκελ επιτέθηκε σε βουλευτή

Ο συνεργάτης της καγκελαρίου “στόλισε” δημοσίως έναν από τους πιο αξιοσέβαστους βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος επειδή τόλμησε να καταψηφίσει τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο επιτελάρχης της Μέρκελ, Ρόναλντ Ροφάλα, επικρίθηκε έντονα από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) γιατί επιτέθηκε φραστικά στον Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ.

“Δεν αντέχω να βλέπω την ηλίθια φάτσα σου. Τους τρελαίνεις όλους με τις βλακείες σου”, φέρεται να είπε ο Ροφάλα στον Μπόσμπαχ πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ.

Ο Μπόσμπαχ, που είναι και πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων, είπε στην εφημερίδα ότι “προσπαθεί να ξεχάσει” όσα έγιναν και ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον Ροφάλα εντός του μηνός.

Την Πέμπτη ο βουλευτής είχε πει στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι έχει ταραχτεί από τα “χτυπήματα κάτω από τη ζώνη” που δέχεται από το ίδιο του το κόμμα.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), υπερασπίστηκε τον Μπόσμπαχ. “Είχε πάντα ισχυρά επιχειρήματα. Δεν είναι ταραχοποιός”, είπε στην εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ. Αλλά και η Έρικα Στάινμπαχ, βουλευτής του CDU, χαρακτήρισε “πλήγμα για τη δημοκρατία” τη συμπεριφορά του Ποφάλα.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, το “ξέσπασμα” του στενού συνεργάτη της Μέρκελ έγινε όταν ο Μπόσμπαχ προσπάθησε να εξηγήσει τις αντιρρήσεις του για το ΕΤΧΣ και να τονίσει ότι οι βουλευτές έχουν υποχρέωση να ψηφίζουν κατά συνείδηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε