Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στη Γερμανία για νοσηλεία ο ιρακινός πρόεδρος μετά το εγκεφαλικό

Στη Γερμανία για νοσηλεία ο ιρακινός πρόεδρος μετά το εγκεφαλικό

Ο 79χρονος Τζαλάλ Ταλαμπανί ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται από την Δευτέρα σε νοσοκομείο της Βαγδάτης, θα μεταφερθεί στη Γερμανία προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία του, ανακοίνωσαν σήμερα ένας Ιρακινός αξιωματούχος και ένας από τους θεράποντες ιατρούς του.

Ο Δρ. Νατζμεντίν Καρίμ διευκρίνισε ότι η μεταφορά του Ταλαμπανί στη Γερμανία θα γίνει αύριο Πέμπτη.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Χάνι Μούσα Μπαντρ, ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου της Βαγδάτης όπου νοσηλεύεται ο πρόεδρος, είπε ότι “οι εξετάσεις έδειξαν ότι η κατάσταση της υγείας του Ταλαμπανί είναι σταθερή και βελτιώνεται”.

Ο υφυπουργός Υγείας Ισάμ Νάμικ Νάμικ επιβεβαίωσε ότι “παρατηρήθηκε βελτίωση σε σχέση με χθες”, προαναγγέλλοντας ότι η μεταφορά του προέδρου στο εξωτερικό επρόκειτο “να συζητηθεί αργότερα”.

Ο πρώτος Κούρδος ηγέτης του Ιράκ, πρόεδρος της χώρας από το 2005, εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου αφού, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση αλ-Ιρακίγια, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο διευθυντής του γραφείου του Νάσερ αλ Άνι είχε δηλώσει ότι αναμένεται να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εντατική. Τα τελευταία χρόνια ο Ταλαμπανί έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας. Τον Αύγουστο του 2008 υποβλήθηκε σε εγχείριση καρδιάς στις ΗΠΑ ενώ ένα χρόνο νωρίτερα είχε μεταφερθεί στην Ιορδανία γιατί έπασχε από υπερκόπωση και αφυδάτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο πρόεδρος του Ιράκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε