Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στη φυλακή 9 νεοναζί που είχαν ιδρύσει web radio

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η αυστηρότερη από τις καταδίκες είναι φυλάκιση 39 μηνών. Άλλοι εννέα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν, επίσης, σε ποινές φυλάκισης, αλλά με αναστολή.

Οι εννέα καταδικάστηκαν από δικαστήριο της πόλης Κομπλέντς γιατί είχαν δημιουργήσει ραδιοσταθμό στο διαδίκτυο που απηχούσε τη νεοναζιστική ιδεολογία. Ο ραδιοφωνικός σταθμός ονομαζόταν «Ράδιο Αντίσταση» και έκλεισε με παρέμβαση της αστυνομίας πέρυσι το Νοέμβριο.

Η κατηγορία που απαγγέλθηκε στους κατηγορούμενους ήταν «σύσταση συμμορίας» και η ηλικία τους κυμαίνεται από 20 έως 37 ετών.

Επίσης, το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου απαγόρευσε μία φιλοναζιστική οργάνωση, την «Ελεύθερες δυνάμεις του Τέλτοφ-Φλέμινγκ». Έγιναν από την τοπική αστυνομία και «έρευνες κατ’ οίκον των συλληφθέντων, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία».

Είναι η έκτη νεοναζιστική οργάνωση που απαγορεύεται η δράση της στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, μετά από το 1995. Είναι το κρατίδιο, που περιλαμβάνει περιμετρικά τα προάστια του Βερολίνου.

Στο μεταξύ, η γερμανική αστυνομία απελευθέρωσε 14 ακροδεξιούς που κρατούνταν από την Κυριακή επειδή ενεπλάκησαν σε συμπλοκές με εννέα αλλοδαπούς νεαρούς –Τούρκους και Ιταλούς– στο Βίντερμπαχ στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Οι νεαροί είχαν προσωρινά βρει καταφύγιο μέσα σε ένα υπόστεγο κήπου το οποίο οι ακροδεξιοί πρόλαβαν να πυρπολήσουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε